Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠΟΞ: Αντιμετωπίσιμος ο ΦΠΑ 13% στη διαμονή
Τουρισμός και οικονομία

ΠΟΞ: Αντιμετωπίσιμος ο ΦΠΑ 13% στη διαμονή

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδροες της ΠΟΞ κ. Ιωάννη Ρέτσο, 'σε ένα κλίμα γενικότερης ανασφάλειας και με ορατό το φάσμα της καταστροφής που διαμορφώθηκε το προηγούμενο διάστημα, η επιλογή του 'μη χείρον Βέλτιστον' στο όριο του 13% είναι κάτι που θα αντιμετωπιστεί'.

Ο κ. Ιωάννης Ρέτσος α’ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) σχολιάζοντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ την πρόταση της κυβέρνησης για συντελεστή ΦΠΑ 13% στη διαμονή τόνισε, ότι “αν αυτή η πρόταση υιοθετηθεί, η χώρα μας θα είναι 2 με 3 μονάδες πάνω από τις ανταγωνίστριες χώρες στο ΦΠΑ”. Ωστόσο, υποστήριξε ότι “οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν υπό προϋποθέσεις”.

Σημειώνεται ότι οι προσπάθειες των φορέων κλάδου, στο πλαίσιο της στήριξης τους προς την ελληνική κυβέρνηση, εστίαζαν σε συντελεστές 10% και 11% από το 6,5% που σήμερα ισχύει. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ρέτσο, “σε ένα κλίμα γενικότερης ανασφάλειας και με ορατό το φάσμα της καταστροφής που διαμορφώθηκε το προηγούμενο διάστημα, η επιλογή του ‘μη χείρον Βέλτιστον’ στο όριο του 13% είναι κάτι που θα αντιμετωπιστεί”.

Στο σκέλος της πρότασης της κυβέρνησης που αφορά στη διατήρηση του συντελεστή 13% στην εστίαση ο κ. Ρέτσος σημειώνει ότι “ενδεχόμενη επιβολή συντελεστή ΦΠΑ 23% στην εστίαση θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ανταγωνιστικότητας στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και φυσικά στον τουρισμό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024