Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕυρωπαϊκές ταξιδιωτικές οδηγίες για τα γεγονότα σε Τυνησία και Ελλάδα
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Ευρωπαϊκές ταξιδιωτικές οδηγίες για τα γεγονότα σε Τυνησία και Ελλάδα

Το γερμανικό, ολλανδικό και βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών με ταξιδιωτικές οδηγίες τους για την Ελλάδα, κάνουν αναφορά στη χρηματοοικονομική αναταραχή που μπορεί να περιορίσει τη δυνατότητα των τουριστών να αποσύρουν χρήματα ή να πληρώσουν μέσω πιστωτικής κάρτας. ABTA και FCO προτρέπουν τους τουρίστες να πάρουν πολλά χρήματα σε ευρώ. Εν τω μεταξύ, χιλιάδες Βρετανοί εγκαταλείπουν την Τυνησία ύστερα από τη δολοφονική επίθεση της 26ης Ιουνίου.


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συμβουλεύει τους Γερμανούς τουρίστες στην Ελλάδα να εξασφαλίσουν ότι έχουν αρκετά χρήματα πριν από την αναχώρησή τους για τη χώρα. Μια ενημερωμένη έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών του γερμανικού υπουργείου που εκδόθηκε χθες σημειώνει ότι όσοι επιθυμούν ανάληψη μετρητών στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν “σημαντικές καθυστερήσεις” και “πιθανές ελλείψεις στα ATM”.

Ο ABTA (Association of British Travel Agents) και το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών (FCO) προτρέπουν όλους όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα να πάρουν πολλά χρήματα σε ευρώ, καθώς και μια εναλλακτική μορφή πληρωμής, όπως πιστωτικές κάρτες. Εκπρόσωπος του FCO είπε η θέση του δεν είχε αλλάξει, αλλά ότι η υπηρεσία “παρακολουθεί στενά” την κατάσταση.

“Η συμβουλή μας παραμένει ως έχει για τους τελευταίους μήνες. Συμβουλεύουμε τους Βρετανούς να πάρουν μαζί τους πολλά χρήματα και να διαθέτουν περισσότερες από μία μορφές πληρωμής. Ζητούμε από όλους όσοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα να ελέγχουν την ιστοσελίδα μας τακτικά για οποιαδήποτε αλλαγές στις ταξιδιωτικές οδηγίες του FCO. Οποιαδήποτε αλλαγή στις οδηγίες θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα του FCO”.

Ο ABTA, ο οποίος εκπροσωπεί τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους Tour Operators, δήλωσε ότι τουρίστες θα πρέπει να έχουν μετρητά 4-5 ημερών πάνω τους οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

Εκπρόσωπος του ABTA πρόσθεσε: “Οι εικασίες σχετικά με πιθανή χρεωκοπία της Ελλάδας και τις δυνατότητες εξόδου από το ευρώ, είναι βάσιμες για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά προς το παρόν παραμένουν μόνο εικασίες. Τυχόν αλλαγές θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να συμβούν εν μία νυκτί, οποιαδήποτε μετάβαση σε ένα νέο νόμισμα θα πάρει χρόνο και τα ευρώ θα γίνονται αποδεκτά στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

Δεν αναμένουμε ότι θα υπάρξει καμία ανάγκη για τους τουριστικούς πράκτορες να προωθήσουν τους πελάτες τους σε ένα διαφορετικό προορισμό. Προς το παρόν δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι παραθεριστές θα πρέπει να διαταραχθούν, ωστόσο θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να συνεργαζόμαστε με τα μέλη μας για τυχόν εξελίξεις. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη κατάσταση, αλλά η τουρισιτκή βιομηχανία έχει εμπειρία στο χειρισμό ασυνήθιστων καταστάσεων”.

“Πάρτε επαρκή μετρητά για όλες τις δαπάνες κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Ελλάδα μέχρι την επιστροφή σας”, αναφέρουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες εξ Ολλανδίας.

Σοβαρότατο πλήγμα στον τουρισμό της Τυνησίας η επίθεση στη Sousse

Η τρομοκρατική επίθεση έλαβε χώρα στο Port El Kantaoui κοντά στην πόλη Sousse στις 26 Ιουνίου. Συνολικά, 39 ξένοι τουρίστες σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους, Γερμανοί, Βρετανοί (30) και Ιρλανδοί πολίτες. Ενισχυμένη ομάδα από τη Βρετανική Πρεσβεία βρίσκεται επί τόπου για την παροχή προξενικής βοήθειας στους Βρετανούς υπηκόους.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας τονίζει: “Αν είστε στην περιοχή θα πρέπει να κρατήσετε σε επαφή με ταξιδιωτικό πράκτορά σας και ακολουθήστε τις συμβουλές που από τις τυνησιακές αρχές ασφαλείας. Αν είστε Βρετανός υπήκοος σήμερα στην Τυνησία ή σας απασχολεί η τύχη φίλων ή οικογένειας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω:

  • Καλώντας μας στο +44 207 008 0000
  • Συμπλήρωσης online φόρμας
  • Αποστολή γραπτών μηνυμάτων στην Τυνησία στο +447860010026. Στη συνέχεια θα λάβετε μια απάντηση και θα απαντήσετε με τα στοιχεία σας. Τα μηνύματα μέσω κινητού θα πρέπει να περιορίζεται σε 160 χαρακτήρες. Η αξιοπιστία και κόστος αποστολής του κειμένου διαφέρει από χώρα σε χώρα και εξαρτάται από τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα σε αυτές τις χώρες.

Περαιτέρω τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών θέρετρων, είναι πιθανές, από άτομα που είναι άγνωστα στις Αρχές και των οποίων οι ενέργειες είναι εμπνευσμένες από τρομοκρατικές ομάδες μέσω των Social Media. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτήν τη στιγμή και να ακολουθήσετε τις συμβουλές των τυνησιακών αρχών ασφαλείας και των γραφείων οργανωμένων ταξιδιών σας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας (FCO) συμβουλεύει να αποφευχθούν τα ταξίδια:

  • στην περιοχή Chaambi Mountain National Park
  • στα σημεία διέλευσης των συνόρων Τυνησίας – Αλγερίας σε Ghardimaou, Hazoua και Sakiet Sidi Youssef
  • στην αποστρατικοποιημένη ζώνη νοτίως των πόλεων Ελ Borma και Dhehiba
  • Εντός 5 χλμ. από την παραμεθόρια περιοχή της Λιβύης από τα βόρεια της Dhehiba έως το σημείο διέλευσης των συνόρων Ras Ajdir.
  • στις περιοχές νοτίως των (και συμπεριλαμβανομένων), των πόλεων Nefta, Douz, Médenine και Zarzis (συμπεριλαμβανομένου του σημείου διέλευσης των συνόρων Τυνησίας – Αλγερίας στο Ras Ajdir)
  • Εντός 30 χλμ. από τα σύνορα με την Αλγερία, νότια (και συμπεριλαμβανομένης της πόλης Jendouba (η περιοχή αυτή περιλαμβάνει τους αρχαιολογικούς χώρους Bulla Regia και Chemtou)
  • Το κυβερνείο της Kasserine, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Sbeitla

Εάν ταξιδεύετε στο εσωτερικό της χώρας, να το κάνετε με κάποιον αξιόπιστο τουριστικό οδηγό”.

Συνολικά, 424.707 Βρετανοί υπήκοοι επισκέφθηκαν την Τυνησία το 2014. Οι περισσότεροι Βρετανοί τουρίστες μένουν στα παραθαλάσσια θέρετρα και οι περισσότερες επισκέψεις είναι χωρίς προβλήματα. Την ημέρα της επίθεσης πάνω από 20.000 Βρετανοί βρίσκονταν σε διακοπές στην Τυνησία. Πλέον, χιλιάδες εγκαταλείπουν τη βορειοαφρικανική χώρα ύστερα από τη δολοφονική επίθεση. Οι τουριστικοί πράκτορες “έκλεισαν” εκτάκτως πούλμαν και πτήσεις για να διευκολύνουν τους τουρίστες στην επιστροφή τους στη Βρετανία, καθώς οι περισσότεροι επιθυμούν να γυρίσουν πίσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024