Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕυρωπαϊκή Ένωση: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επιπτώσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στον τουρισμό

Ευρωπαϊκή Ένωση: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επιπτώσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στον τουρισμό

Περιορισμένες θα είναι οι επιπτώσεις από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στον τομέα του ευρωπαϊκού τουρισμού, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, […]

Περιορισμένες θα είναι οι επιπτώσεις από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στον τομέα του ευρωπαϊκού τουρισμού, εκτιμά<...> η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, η Επιτροπή επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις από τις τρομοκρατικές επιθέσεις δεν θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς και θα είναι περιορισμένες χρονικά.

Στην έκθεσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή<.> αναφέρει πάντως, ότι αν και είναι πρόωρο για να εκτιμηθούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό, θεωρεί πως η μείωση που παρατηρείται στον αριθμό των επισκεπτών στις χώρες – μέλη της ΕΕ θα είναι περιορισμένη και παροδική.

Σχετικά με την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ, που επιβάλλεται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών, την οποία έχουν διατυπώσει οι επαγγελματίες του κλάδου σε αντιστάθμιση των αρνητικών συνεπειών από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο αρμόδιος επίτροπος Έρκι Λικάνεν απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από τα κράτη – μέλη για την αλλαγή του καθεστώτος του ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο τομέας του τουρισμού στην ΕΕ<.> καλύπτει πάνω από 20 εκατ. θέσεις εργασίας και αντιπροσωπεύει περίπου το 12% του κοινοτικού ΑΕΠ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024