Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ IATA ζητά πληρωμή κάθε εβδομάδα του BSP από τα ελληνικά τουριστικά γραφεία
Αερομεταφορές

Η IATA ζητά πληρωμή κάθε εβδομάδα του BSP από τα ελληνικά τουριστικά γραφεία

Ο αντίκτυπος της εκκαθάρισης των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων ανά εβδομάδα και όχι ανά δεκαπενθήμερο είναι τεράστιος, ιδίως αυτές τις μέρες που οι τράπεζες είναι κλειστές, και λόγω του γεγονότος ότι η εφαρμογή της διάταξης είναι άμεση.

Με επίγουσα επιστολή προς τα τουριστικά γραφεία που εκδίδουν αεροπορικά εισητήρια η IATA (International Air Transport Association), ζητά την εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων ανά εβδομάδα και όχι ανά δεκαπενθήμερο, όπως εφαρμόζεται εδώ και λίγα χρόνια. Ο αντίκτυπος είναι τεράστιος, ιδίως αυτές τις μέρες που οι τράπεζες είναι κλειστές, και λόγω του γεγονότος ότι η εφαρμογή της διάταξης είναι άμεση.

Αναλυτικά, τα τουριστικά γραφεία θα πρέπει να πληρώσουν τα εισιτήρια που έχουν εκδόσει στο χρονικό διάστημα από 16 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου στις 16 Ιουλίου, αλλά και εκείνα που έχουν εκδόσει από την 1η Ιουλίου έως 7 Ιουλίου την ίδια ημερομηνία δηλ στις 16 Ιουλίου. Από εκεί και πέρα θα συνεχίζουν να πληρώνουν κάθε εβδομαδα.

Το μήνυμα αναφέρεί ξεκάθαρα στην αρχή οτι λόγω της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας θα υπάρξει προσωρινή κίνηση για εβδομαδιαία εκκαθάριση μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου σύμφωνα και με το ημερολόγιο που έχει αποσταλεί στα γραφεία. Το μήνυμα τονίζει ότι ενδέχεται να τροποιηθεί.

Σε αυτό το στάδιο, σημειώνει η ΙΑΤΑ, δεν απαιτείται καμία άλλη δράση από τους διαπιστευμένους πράκτορες που έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους. Ωστόσο, καλεί τα τουριστικά γραφεία να έχουν συγκεντρώσει επαρκείς πόρους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Η ΙΑΤΑ, παρ’όλο που αναγνωρίζει τον αποκλεισμό από τις παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες για αυτήν την εβδομάδα, σημειώνει προς τους πράκτορες ότι είναι απαραίτητο να είναι σε θέση να καταβάλλουν τα χρήματα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων πριν ή με τη λήξη της 16ης Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι η εβδομαδιαία εκκαθάριση των πωλήσεων εφαρμόζεται από την ΙΑΤΑ σε αρκέτες άλλες χώρες στο κόσμο.

Calendar – Agents 2015

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024