Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠαρακρατούνται υπέρ του ΔΝΤ οι πληρωμές Αμερικανών Tour Operators;
TOs

Παρακρατούνται υπέρ του ΔΝΤ οι πληρωμές Αμερικανών Tour Operators;

Από τις πρώτες συνέπειες της μη πληρωμής της δόσης του ΔΝΤ στην ελληνική οικονομία, αποτελεί η απόφαση Tour Operators από τις ΗΠΑ, οι οποίοι γνωστοποίησαν στους Έλληνες ξενοδόχους ότι οι πληρωμές που θα τους εμβάζουν για τη φιλοξενία τουριστών θα δεσμεύονται αυτόματα υπέρ του ΔΝΤ, και έναντι του χρέους της χώρας μας.

Τις πρώτες συνέπειες της μη πληρωμής της δόσης του ΔΝΤ υφίσταται η ελληνική οικονομία, με τον κρίσιμο κλάδο του τουρισμού να δέχεται το πρώτο πλήγμα, τη στιγμή μάλιστα που αρχίζει το πιο σημαντικό δίμηνο της θερινής περιόδου.

Tour Operators από τις Ηνωμένες Πολιτείες γνωστοποίησαν στους έλληνες ξενοδόχους ότι οι πληρωμές που θα τους εμβάζουν για τη φιλοξενία τουριστών θα δεσμεύονται αυτόματα υπέρ του ΔΝΤ, και έναντι του χρέους της χώρας μας, όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γιάννης Ρέτσος.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, η Ελλάδα έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη οικονομία στην 70ετή ιστορία του ΔΝΤ που δεν πλήρωσε εγκαίρως οφειλή της προς το ΔΝΤ. Η χώρα μας βρίσκεται πλέον σε φάση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ταμείο, με οφειλή που υπερβαίνει τα 1,5 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η αθέτηση στην καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ, έχει συνέπειες. Πριν από λίγο, Αμερικανοί tour operators ενημέρωσαν Έλληνες ξενοδόχους και ταξιδιωτικά γραφεία ότι δεν μπορούν να τους καταβάλλουν τα οφειλόμενα χρήματα γιατί το ΔΝΤ δεσμεύει κάθε κίνηση κεφαλαίων που γίνεται προς ελληνική τράπεζα.

Είναι σαφές ότι η οικονομική απομόνωση της χώρας πλήττει την πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα τον πιο δυναμικό τομέα της, τον τουρισμό. Οδηγούνται σε αδιέξοδο χιλιάδες επιχειρήσεις και μαζί με αυτούς και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να κατανοήσει ότι η πολιτική και οι επιλογές του, έχουν πλέον βαρύ κόστος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024