Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ ΣΕΤΕ συμμετέχει στην Πρωτοβουλία για το 'ΝΑΙ'
Τουριστική πολιτική

Ο ΣΕΤΕ συμμετέχει στην Πρωτοβουλία για το 'ΝΑΙ'

Τους κινδύνους σε περίπτωση που επικρατήσει το 'ΟΧΙ' στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου περιέγραψαν οι φορείς και τα μέλη που απαρτίζουν την επιτροπή υποστήριξης του 'ΝΑΙ' σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι.

Τους κινδύνους σε περίπτωση που επικρατήσει το ‘ΟΧΙ’ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου περιέγραψαν οι φορείς και τα μέλη που απαρτίζουν την επιτροπή υποστήριξης του ναι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, περίπου 2,5 εκατ. εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις κοινωνικών εταίρων αντιμετωπίζουν αβέβαιο μέλλον σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη. Ο κ. Ανδρεάδης επισήμανε επίσης ότι δεν αποκλείεται από την επόμενη εβδομάδα να παρατηρηθούν ελλείψεις σε αγαθά.

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) κ. Γιώργος Στασινός, χαρακτήρισε μεγάλη καταστροφή το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ και πρόσθεσε ότι αν συμβεί αυτό τότε η χώρα δε θα έχει γυρισμό, απηύθυνε δε έκκληση στην κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να συμφωνήσουν.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας μίλησε για την απόλυτη σχεδόν εξάρτηση της αγροτικής οικονομίας στο τμήμα των εξαγωγών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σε ό,τι αφορά π.χ. τα λιπάσματα η εξάρτηση από τις εισαγωγές το 2014 ήταν 98%, ενώ οι άμεσες ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση φτάνουν ετησίως τα 2 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Γιώργος Παφίλης ανέφερε ότι ήδη έχουν αρχίσει να παρατηρούνται ελλείψεις καυσίμων σε ΟΤΑ, με αποτέλεσμα απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα των δήμων να αδυνατούν να κυκλοφορήσουν. Προσέθεσε επίσης ότι ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Δήμος Βούτσης δεν έχει ακόμη απαντήσει σε ερώτημα της ΚΕΔΕ, για το πως θα μεταβούν στις εκλογικές περιφέρειές τους οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και ετεροδημότες, ενώ επίσης τόνισε πως σε περίπτωση που επικρατήσει το όχι, 4.500 δομές δήμων, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί και ΚΑΠΗ, κινδυνεύουν να κλείσουν.

Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το δημοψήφισμα που θέλει να πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή η Ελληνική Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που έχουν ορισθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, κυρίως εξαιτίας της υπερβολικά καθυστερημένης ανακοίνωσής του (απαιτούνται δύο τουλάχιστον εβδομάδες για δημόσσια συζήτηση) και λόγω του ασαφους περιεχόμένου του.

Ακόμη, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) λαμβάνοντας υπόψη τη δημόσια δήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι η Ελλάδα δεν πραγματοποίησε την πληρωμή της δόσης, ανακοίνωσε σήμερα τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους προτίθεται να αντιδράσει, εφόσον αυτό το γεγονός αποτελέσει αθέτηση των υποχρεώσεων για ορισμένα δάνεια του EFSF. Ο EFSF, σημείωσε επίσης ότι λαμβάνει υπόψη και το γεγονός ότι το ΔΝΤ έλαβε αίτημα χθες από τις ελληνικές αρχές για την επέκταση της υποχρέωσης επιστροφής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το καταστατικό του EFSF, ο διευθύνων σύμβουλος, Klaus Regling, θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup και το ΔΣ του EFSF, σήμερα, για τη μη πληρωμής και θα προτείνει μία από τις ακόλουθες τρεις επιλογές:

  • Επιτάχυνση του δανείου: αυτό σημαίνει ότι το EFSF ακυρώνει τη σύμβαση δανείου και ζητά την άμεση εξόφληση του κεφαλαίου και των τόκων
  • Παραίτηση από δικαιώματα: αυτό σημαίνει ότι το EFSF παραιτείται αμετάκλητα από τα δικαίωματά του και τη λήψη μέτρων για τη συγκεκριμένη μη πληρωμή
  • Επιφύλαξη δικαιωμάτων: αυτό σημαίνει ότι το EFSF δεν επιταχύνει το δάνειο ούτε παραιτείται του δικαιώματός του να το κάνει, αλλά αντ’αυτού διατηρεί το δικαίωμα να ενεργήσει σε μεταγενέστερο στάδιο.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024