Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH Ryanair ανακοινώνει ευρωπαϊκό 'wide online petition' για το 'Keep Europe’s Skies Open'
Αεροπορικές εταιρείες

H Ryanair ανακοινώνει ευρωπαϊκό 'wide online petition' για το 'Keep Europe’s Skies Open'

Η Ryanair έχει επανειλημμένα ζητήσει την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να αποτραπούν οι συγκεκριμένες απεργίες των ΕΕΚ οι οποίες προκαλούν δυσκολίες στους επιβάτες.

Η Ryanair ανακοίνωσε χθες το EU wide online petition έχοντας ως στόχο να αποτρέψει το αντίκτυπο των απεργιών από τα μικρά συνδικάτα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στα ταξιδιωτικά σχέδια των καταναλωτών στην Ευρώπη.  

Από το 2009, οι ΕΕΚ στην Γαλλία έχουνε πραγματοποιήσει απεργίες 39 ημερών, δημιουργώντας ακυρώσεις για εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη. Τα συνδικάτα των ΕΕΚ στην Γαλλία ανακοίνωσαν ακόμα μία απεργία (από την Πέμπτη 2 μέχρι το Σάββατο 4 Ιουλίου), η οποία θα συντελέσει στις ακυρώσεις και καθυστερήσεις χιλιάδων πτήσεων.

Η τελευταία απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 14 Απριλίου αυτού του έτους στον εναέριο χώρο της Γαλλίας, ανάγκασε τις αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης να ακυρώσουν 3.600 πτήσεις δημιουργώντας προβλήματα στην μεταφορά 500.000 επιβατών.

Η Ryanair έχει επανειλημμένα ζητήσει την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να αποτραπούν οι συγκεκριμένες απεργίες των ΕΕΚ οι οποίες προκαλούν δυσκολίες στους επιβάτες. Η Ryanair ανακοίνωσε το Keep Europe’s Skies Open ένα online petition, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συνεισφέρουν στην προσπάθεια προστασίας της Ευρώπης από τον επαναλαμβανόμενο εκβιασμό των ΕΕΚ, με τους δύο παρακάτω τρόπους:

1. Aφαιρώντας το δικαίωμα απεργίας των ΕΕΚ στην Ευρώπη, με τον ίδιο τρόπο που διάφορες αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις δεν έχουν το δικαίωμα να απεργούν. Στις ΗΠΑ, απαγορεύεται από τον νόμο να πραγματοποιούν απεργία οι ΕΕΚ. Οι ΕΕΚ των ευρωπαϊκών χωρών μπορούν ακόμα να συμμετέχουν σε συνδικάτα, να οργανώνουν και να προωθούν τις ανησυχίες τους μέσο διαμεσολάβησης η δεσμευτικής διαιτησίας, χωρίς αυτό να περιλαμβάνει απεργίες.
ή
2. Να επιτρέπεται σε ΕΕΚ άλλων ευρωπαϊκών χωρών να συντονίζουν τις πτήσεις του εναέριου χώρου της Γαλλίας κατά τη διάρκεια απεργιών των ΕΕΚ, μειώνοντάς έτσι τις ακυρώσεις και τα προβλήματα για τους καταναλωτές στην Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι πρέπει να περάσουν μέσα από τον εναέριο χώρο της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Όταν το συγκεκριμένο EU petition συγκεντρώσει 1 εκατ. υπογραφές, η Ryanair σκοπεύει να το παρουσιάσει στις Βρυξέλλες, ώστε να παροτρύνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει επιτέλους θέση.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε: “Είναι απαράδεκτο να διακόπτονται και να ακυρώνονται επανειλημμένα οι διακοπές και τα ταξιδιωτικά σχέδια των Ευρωπαίων καταναλωτών κάθε καλοκαίρι λόγω των εγωιστικών δράσεων τον ΕΕΚ. Τα συνδικάτα των ΕΕΚ στη Γαλλία θα πραγματοποιήσουν και πάλι απεργία τριών ημερών αυτήν την εβδομάδα, οι οποίες θα επηρεάσουν εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίους καταναλωτές. Είναι ιδιαίτερα κατακριτέο το ότι αυτές οι απεργίες πραγματοποιούνται κατά την υψηλή καλοκαιρινή σεζόν, στοχεύοντας σκόπιμα σε παραθεριστές και οικογένειες.

Σήμερα, ανακοινώσαμε το keepeuropeskiesopen.com όπου οι καταναλωτές μπορούν να στηρίξουν το online petition μας, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει θέση, αφαιρώντας στα συνδικάτα των ΕΕΚ το δικαίωμα απεργίας ή επιτρέποντας σε ΕΕΚ άλλων ευρωπαϊκών χωρών να ελέγχουν τον εναέριο χώρο της Γαλλίας ή της Ισπανίας κατά τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Είναι καιρός η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κοινοβούλιο να πάρουνε θέση ώστε να αποτρέψουν τις ακυρώσεις και τα προβλήματα στα ταξιδιωτικά σχέδια και στις διακοπές των ταξιδιωτών, λόγω των συνδικάτων των ΕΕΚ, τα οποία κλείνουν τους ουρανούς της Ευρώπης. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ακούσει τις αεροπορικές εταιρείες, ίσως ακούσει τους Ευρωπαίους πολίτες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024