Τελευταία νέα
ΑρχικήΑπών ο ΕΟΤ από τη νέα διαδικασία κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων, λένε εργαζόμενοί του
Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ

Απών ο ΕΟΤ από τη νέα διαδικασία κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων, λένε εργαζόμενοί του

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού τονίζει ότι, όσον αφορά, στην έναρξη της νέας διαδικασίας κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων, με τις νέες προδιαγραφές, που δημοσιεύτηκαν μόλις πριν τις εκλογές, μεγάλο τμήμα των ποιοτικών κριτηρίων που ίσχυαν μέχρι σήμερα έχουν καταργηθεί.

Αναφορικά με το χθεσινό δελτίο Τύπου του ΞΕΕ για την εκκίνηση της νέας διαδικασίας κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων και παρακάμπτοντας το γεγονός, ότι ΝΠΔΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών , Ναυτιλίας και Τουρισμού διαπιστώνει διά του προέδρου του ότι η κατάσταση του ελληνικού τουρισμού είναι δύσκολη, όταν τα περισσότερα ξένα Μέσα αναδεικνύουν πόσο σταθερή είναι η ζήτηση προς τη χώρα και ισχυρό το brand Ελλάδα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σημειώνει τα εξής:

“1. Προφανώς, τα “δύο χρόνια σκληρής δουλειάς” σημαίνουν ότι το ΞΕΕ εργαζόταν προς την κατεύθυνση της ανάληψης της κατάταξης πολύ νωρίτερα από την έκδοση του σχετικού νόμου το 2014.
2. Προφανώς, η “εξαντλητική διαβούλευση” δεν υπήρξε τόσο εξαντλητική, αφού σ’αυτή δε συμμετείχε ο ΕΟΤ, ούτε μέσω των στελεχών του ούτε μέσω των Συλλόγων του προσωπικού του.
3. Το σύνθημα της νέας διαδικασίας “Φιλοξενία με εγγύηση ποιότητας” είναι μάλλον άστοχο, αφού αφενός η διαδικασία θα αναληφθεί ουσιαστικά από ιδιώτες και επομένως η ποιοτική και κυρίως αντικειμενική διεξαγωγή της μένει να διαπιστωθεί…, ενώ αφετέρου με τις νέες προδιαγραφές, που δημοσιεύτηκαν μόλις πριν τις εκλογές, μεγάλο τμήμα των ποιοτικών κριτηρίων που ίσχυαν μέχρι σήμερα έχουν καταργηθεί.

Πόσο τυχαία μπορεί είναι η παντελής απουσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού;”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024