Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΤουριστική Οδηγία της Βρετανίας για αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα
Τουριστικές οδηγίες

Τουριστική Οδηγία της Βρετανίας για αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα

Οι Βρετανοί τουρίστες μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν μετρητά χρησιμοποιώντας τις κάρτες τους κανονικά, μέχρι το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (συνήθως 600 ευρώ), ή το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από τον εκδότη της κάρτας τους. Ανακοίνωση και του ABTA για την Ελλάδα.

Σε Τουριστική Οδηγία της Βρετανίας (5 Ιουλίου) προς τους τουρίστες που θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους μετά το δημοψήφισμα στη χώρα, αναφέρεται ότι “το νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ” και ότι αυτοί (σ.σ. οι Βρετανοί παραθεριστές) θα πρέπει να πάρουν περισσότερα από ένα μέσο πληρωμής μαζί τους (μετρητά, χρεωστική κάρτα, πιστωτική κάρτα). “Οι επισκέπτες στην Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζουν την πιθανότητα ότι οι τραπεζικές υπηρεσίες -συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας πιστωτικών καρτών και την εξυπηρέτηση σε ΑΤΜ- σε όλη την Ελλάδα θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιοριστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα“.

Υπενθυμίζει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 28 Ιουνίου “ένα εκτεταμένο κλείσιμο τραπεζών” τουλάχιστον μέχρι τις 6 Ιουλίου. “Η ελληνική κυβέρνηση περιορίζει τις αναλήψεις χρησιμοποιώντας κάρτες που έχουν εκδοθεί από τις ελληνικές τράπεζες σε 60 ευρώ ανά ημέρα. Προς το παρόν, μπορείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε μετρητά χρησιμοποιώντας την κάρτα σας κανονικά, μέχρι το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (συνήθως 600 ευρώ), ή το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από τον εκδότη της κάρτας – όποιο από τα δύο είναι το χαμηλότερο ποσό, για όσο διάστημα τα ΑΤΜ έχουν τη δυνατότητα. Το σύστημα για πληρωμές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες για συναλλαγές λιανικής συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά”.

Η Οδηγία έπισημαίνει ακόμη ότι “ενώ οι τράπεζες είναι κλειστές στην Ελλάδα και κάποιες αναλήψεις περιορίζονται, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει επαρκή ευρώ σε μετρητά για να καλύψουν τη διάρκεια της διαμονής σας, περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης, απρόβλεπτων περιστάσεων και τυχόν απρόβλεπτων καθυστερήσεων. Θα πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας σας κατά κλοπής. Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τη μεταφορά αδιάθετων ευρώ εκτός Ελλάδος, στο τέλος της διαμονής σας”.

Ανακοίνωση του ABTA (Association of British Travel Agents) για την Ελλάδα
“Λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής καστάσταση στην Ελλάδα, οι τράπεζα στη ζώρα και το Ελληνικό Χρηματιστήριο είναι αυτήν τη στιγμή κλειστά.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει ότι στις αναλήψεις μετρητών για τους τουρίστες που χρησιμοποιολυν τις κάρτες τους στα ATM. Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα μετρητών από τα ΑΤΜ.

Συμβουλεύουμε τους παραθεριστές και τους ταξιδιώτες που ατευθύξονται στην Ελλάδα να πάιρνουν μαζί τους παραπάνω ευρώ σε μετρητά για να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους. Θα πρέπει να ελέγχουν το πόσοστό κάλυψής τυους από ταξιδιωτική ασφάλιση και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ασφάλεια ενάντια σε κλοπή, όπως να χρησιμοποιούν τα χρηματοκιβώτια στο ξενοδοχείο ή να μοιράζουν τα μετρητά τους σε μικρότερα ποσά στην παρέα τους, στις διακοπές. Σημειώνεται ότι άλλες μέθοδοι πληρωμών όπως οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες γίνονται δεκτές κανονικά σε καταστήματα και εστιατόρια.

Συμβουλεύομυ επ/ίσης τους παραθεριστές και τους ταξιδιώτες, όπως κάνουμε και για οποιονδήποτε άλλο προορισμό, να κάνουν ταξιδιωτική ασφάλιση τη στιγμή που κλείνουν τις διακοπές τους.

Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από τα μέλη μας, καθώς και από τουρίστες στη χώρα κάνουν λόγο για κανονικότητα στα ελληνικά θέρετρα, σε μπαρ, καταστήματα και εστιατόρια, τα οπία είναι επαρκώς εφοδιασμένα και ανοιχτά όπως συνήθως.

Δεν αναμένουμε ότι οι τουριστιοίπράκτορες θα χρειαστεί να προωθήσουν υους πελάτες τους σε διαφορετικό προορισμό. Όμως, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και θα συνεργαστούμε με τα μέλη μας για κάθε πιθανή εξέλιξη”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024