Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠέντε νέα art hotels στη συλλογή των SLH – μεταξύ αυτών και δύο ελληνικά
Ξενοδοχεία

Πέντε νέα art hotels στη συλλογή των SLH – μεταξύ αυτών και δύο ελληνικά

Το Αγκαλιά Luxury Suites στην Ίο και το Castello Boutique Resort & Spa στην Κρήτη ανήκουν πλέον στο χαρτοφυλάκιο των Small Luxury Hotels of the World.

Τα Small Luxury Hotels of the World (SLH) καλοσώρισαν στο πολυτελές χαρτοφυλάκιό τους αυτόν τον Ιούνιο πέντε νέα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία. Το καθένα διαθέτει μια μοναδική συλλογή καλλιτεχνημάτων που κυμαίνονται από τη σύγχρονη τέχνη, τη φωτογραφία, τα έπιπλα αντίκες και τα κατά παραγγελία ζωγραφισμένα πατώματα σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον.

Romeo Hotel, Νάπολη, Ιταλία
Πίσω από τη γυάλινη πρόσοψη του ξενοδοχείου που σχεδιάστηκε από τους Kenzo Tang & Associates, οι φιλοξενούμενοι θα ανακαλύψουν έπιπλα διάσημων σχεδιαστών, πολύ σύγχρονη τέχνη, vintage κομμάτια και φωτογραφικές συλλογές από  Ναπολιτάνους φωτογράφους, όπως οι Μonica Biancardi και Antonio Biasiucci. Η θέση του ξενοδοχείου στην προκυμαία κοντά στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης, δίνει στους επισκέπτες το πλεονέκτημα της μοναδικής θέας στον Βεζούβιο, τo Capri και την ακτή του Σορέντο, ειδικά όταν την απολαμβάνουν από την ταράτσα της πισίνας. Η τέχνη κυριαρχεί και στα εστιατόρια – τόσο στο διακεκριμένο με αστέρια michelin, Il Comandante, όσο και στο Romeo Sushi με το μαρμάρινο σιντριβάνι και τις ιαπωνικές αντίκες από την εποχή Edo. Στο 3.000 τ.μ. Dogana del Sale SPA, οι καλύτερες στιγμές της επιστήμης και της τεχνολογίας συνοψίζονται στο meeting point του spa που δεν είναι άλλο από μία υπέρυθρη σάουνα.

Castello di Vicarello, Τοσκάνη, Ιταλία
Χτισμένο στους λόφους της Τοσκάνης, το Castello Di Vicarello συνδέει πέτρα πέτρα την πολυτέλεια με την ιστορία. Κάθε μια από τις επτά σουίτες σε αυτό το μεσαιωνικό κάστρο προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία: Highlights, το μοναδικό κρεβάτι κατευθείαν από το νησί Madura στο κινέζικο δωμάτιο, το κρεβάτι-αντίκα και το τζάκι τερακότας στη σουίτα Giardino Segreto, το τζάκι και η χάλκινη μπανιέρα στη σουίτα Vicario, η απομονωμένη πέργκολα της βίλας Chiesina που αρχικά αποτελούσε την εκκλησία του κάστρου. Όλα συμπληρώνονται από τολμηρά, σύγχρονα έργα τέχνης. Γίνονται και ιδιαίτερα μαθήματα μαγειρικής, χρησιμοποιώντας τα φρέσκα προϊόντα που συλλέγονται από τους κήπους, τον ελαιώνα και τον αμπελώνα του ξενοδοχείου.
 
Agalia Luxury Suites, Ίος, Ελλάδα

Κάθε μία από τις 14 σουίτες στο Agalia Luxury Suites είναι διαφορετικά διακοσμημένη με μοναδικό ενωτικό σημείο τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου που παραπέμπουν στο τυρκουάζ της θάλασσα και στο χρώμα των λόφων που αγκαλιάζουν το νησί. Στο εσωτερικό, λευκοί τοίχοι και αψίδες, αλλά και μάρμαρο και  πέτρες της περιοχής δίνουν το κυκλαδίτικο ύφος, ενώ τα αυθεντικά και πρωτότυπα έργα τέχνης προσθέτουν τον σύγχρονο τόνο. Ακόμη, υπάρχουν κρεμαστά κρεβάτια, 3 ιδιωτικές πισίνες και μία κοινόχρηστη.

Castello Boutique Resort & Spa, Κρήτη, Ελλάδα

Συνδυάζοντας την κρητική αρχιτεκτονική  με το urban design, το Castello Boutique Resort & Spa είναι ένα πολυτελές καταφύγιο –αποκλειστικά για ενήλικες- ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα στο γραφικό παραθαλάσσιο Σίσσυ. Πολλά από τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτική πισίνα ή υπαίθριο τζακούζι, ενώ όλα τα δωμάτια προσφέρουν ευρύχωρα ιδιωτικά μπαλκόνια και μπάνια με καμπίνες ντους. Το μενού της χαλάρωσης στο Callista Spa περιλαμβάνει μία πλειάδα θεραπειών εμπνευσμένες από τη φύση, καθώς και μασάζ σε κρεβάτι Zero1 που δημιουργεί ελαφριά αίσθηση κυμάτων κάθε 30 δευτερόλεπτα συνοδευόμενη από επί παραγγελία χρωματοθεραπεία.
 
Domaine des Etangs, Massignac, Γαλλία
Αυτός ο σχολαστικά ανακατασκευασμένος πύργος στην καρδιά της γαλλικής επαρχίας είναι λες προορισμένος για να ξυπνήσει τον Monet που κρύβουμε μέσα μας. Κομψοί πυργίσκοι, σαν βγαλμένο από μυθιστόρημα τοπίο υδάτινων δρόμων και ένα δάσος τριγύρω που σε προκαλεί να το εξερευνήσεις κάνοντας κωπηλασία ή ποδήλατο. Το πετράδι του στέμματος του Domaine des Etngs, ωστόσο, είναι τα 29 δωμάτια – από τις αυτόνομες εξοχικές κατοικίες που είναι διάσπαρτες στους γύρω λόφους και  μπορούν να φιλοξενήσουμε μέχρι δέκα άτομα μέχρι την Σουίτα Chateau, που βρίσκεται στον πύργο με την εξαιρετική θέα στους κήπους και τις λίμνες. Αυθεντικά ξύλινα δοκάρια, πέτρινοι τοίχοι, πολυτελής επίπλωση, κομψά γυάλινα χωρίσματα, όλα εδώ είναι μάρτυρες μιας περασμένης εποχής ακμής. Στο εστιατόριο Dyades οι πρώτες ύλες που παράγονται στον απέραντο λαχανόκηπο του κτήματος μετατρέπονται σε εύγευστα εποχιακά πιάτα και ιδιαίτερες γαστρονομικές εμπειρίες όπως τα πικ-νικ στις όχθες του ποταμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024