Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςDaily Telegraph: Προετοιμασμένοι για Grexit οι Βρετανοί τουρίστες
Τάσεις

Daily Telegraph: Προετοιμασμένοι για Grexit οι Βρετανοί τουρίστες

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, το βρετανικό Foreign Office ετοιμάζεται για νέες ταξιδιωτικές οδηγίες καθώς οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν την προοπτική ορίων στις αναλήψεις μετρητών και διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας.

“Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ετοιμάζεται να εκδώσει νέες ταξιδιωτικές οδηγίες για τους Βρετανούς τουρίστες που αντιμετωπίζουν την προοπτική -μιας χρεωκοπία των τραπεζών- και ταραχών στους δρόμους στην Ελλάδα καθώς η χώρα οδηγείται στην οικονομική κατάρρευση”, αναφέρει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει: “Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι θα περιμένουν να συντάξουν τη (σ.σ. νέα) Ταξιδιωτική Οδηγία μέχρις ότου η κατάσταση στη νότια Ευρώπη γίνει πιο ξεκάθαρη, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Αυτό περιλαμβάνει την πιθανότητα να κλείσουν τα ταμειακά διαθέσιμα αν η Ελλάδα αθετήσει τα χρέη της και τη πιθανότητα βίαιων διαμαρτυριών αν η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών της”, είπε ένας εκπρόσωπος.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν επίσης ετοιμάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών σήμερα Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες λένε ότι οι πελάτες τους στην Ελλάδα και εκείνοι που πετούν αυτήν την εβδομάδα έχουν μαζί τους ‘μεγάλα ποσά σε μετρητά’, γνωρίζοντας ότι αν οι διαπραγματεύσεις ‘διάσωσης’ αποτύχουν, οι τράπεζες της χώρας θα μπορούσαν να περιορίσουν τις αναλήψεις.

Στους παραθεριστές παρέχονται πρόσθετες θυρίδες ασφαλείας για να αποθηκεύσουν τα χρήματά τους κατά την άφιξή τους. Σε ορισμένα θέρετρα, το προσωπικό θα μοιράσει ευρώ σε μετρητά και θα θέσει ένα όριο σε χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες των πελατών τους, εφόσον οι τράπεζες κλείσουν”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024