Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Βρετανία προτείνει στους τουρίστες της στην Τυνησία να γυρίσουν στην πατρίδα τους
Ταξιδιωτική Οδηγία

Η Βρετανία προτείνει στους τουρίστες της στην Τυνησία να γυρίσουν στην πατρίδα τους

Το βρετανικό Foreign Office αλλάζει την Ταξιδιωτική του Οδηγία και συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να επιοστρέψουν στο Ην. Βασίλιο. Το FCO συνεργάζεται στενά με τους TOs για την επιστροφή των Βρετανών τουριστών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας (Foreign and Commonwealth Office) τροποποίησε την Ταξιδωτική του Οδηγία της 9ης Ιουλίου σχετικα με την Τυνησία σε συμβουλή για αποφυγή όλων (εκτός των αναγκαίων) ταξιδιών στη χώρα προς τον παρόν και παροτρύνει τους Βρετανούς τουρίστες να γυρίσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ταξιδιωτική Οδηγία του FCO επεσήμανε για αρκετό καιρό τον υψηλό κίνδυνο τρομοκρταίας στην Τυνησία, αλλά η αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας από την επίθεση στη Sousse πριν δύο εβδομάδες ώθησε στην απόφαση για προτροπή αποφυγής όλων (εκτός των αναγκαίων) ταξιδιών στη βορειοαφρικανική χώρα.

Το FCO συνεργάζεται στενά με τους TOs για την επιστροφή των Βρετανών τουριστών.

Ο γενικός γραμματέας του Foreign Office, Philip Hammond επισημαίνει: “Από την τρομοκρατική επίθεση στη Sousse, η εικόνα απειλής έχει αναπτυχθεί σημαντικά, κάτι που μας οδήγησε να θεωρούμε ότι μία νέα τρομοκρατική επίθεση είναι πολύ πιθανή.

Οι έρευνες των Αρχών της Τυνησίας τόσο για την επίθεση στη Sousse όσο και στο Μουσείο Bardo νωρίτερα μέσα στον ίδιο χρόνο είναι σε εξέλιξη και οι Τυνήσιοι έχουν κάνει σαφές ότι επιθυμούν να εντοπίσουν και άλλα μεμονωμένα άτομα, τα οποία και υποπτεύονται ότι πιθανόν να διατηρούν δεσμούς με αυτήν την επίθεση.

Ενώσο συνεργαζόμαστε με τις τυνησιακές Αρχές για να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, κρίνουμε ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά ώστε να προστατεθούν αποτελεσματικά οι τουρίστες από την τρομκρατική απειλή.

Λαμβάνοντας όλους αυτούς τους παράγοντες υπόψιν, κρίνουμε ότι είναι σωστό και συνετό να πάρουμε αυτήν την απόφαση. Δεν την πήραμε ‘ελαφρά τη καρδία’, αλλά πρώτη προτεραιότητά μας θα είναι πάντοτε η ασφάλεια των πολιτών μας.

Στις μέρες και τις εβδομάδες πόυ ακολουθούν, θα συνεσίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και να δουλεύουμε μαζί με τους Τυνήσιους για την καλυτερη κατανόηση της απειλής και για την ενδυνάμωση των μέτρων ασφαλείας τους απέναντί της”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024