Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ ταξιδιωτική οδηγία εις βάρος της Τυνησίας πιθανόν να αρθεί 'εντός εβδομάδων'
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Η ταξιδιωτική οδηγία εις βάρος της Τυνησίας πιθανόν να αρθεί 'εντός εβδομάδων'

Η βρετανική ταξιδιωτική οδηγία για την Τυνησία θα μπορούσε να τροποιηθεί εν καιρώ, για τη θερινή περίοδο, εάν η Τυνησία βελτιώσει τα μέτρα ασφαλείας, π.χ. με την αύξηση της φρούρησης των ξενοδοχείων.

Η ταξιδιωτική οδηγία του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την αποφυγή ταξιδιών προς την Τυνησία θα μπορούσε να αρθεί σε διάστημα “κάποιων εβδομάδων”, ύστερα από τη συνάντηση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Philip Hammond με τους υπόλοιπους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Ο Philip Hammond δήλωσε στην εφημερίδα “Daily Mail” ότι η ταξιδιωτική οδηγία θα μπορούσε να τροποιηθεί εν καιρώ, για τη θερινή περίοδο, εάν η  Τυνησία βελτιώσει τα μέτρα ασφαλείας, π.χ. με την αύξηση της φρούρησης των ξενοδοχείων.

“Έχω δηλώσει ότι μόλις σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος, τέτοια που να μας παρέχει περισσότερη εμπιστοσύνη στο ότι η απειλή έχει μειωθεί και έχουν μετριαστεί τα μέτρα ασφαλείας, τότε θα βρισκόμαστε σε συνεχή αναθεώρηση της ταξιδιωτικής μας οδηγίας.

Θα θέλαμε όσο τίποτα άλλο να δώσουμε το ‘πράσινο φως’ για τον τουρισμό, αλλά θα το κάνουμε μόνο και μόνον τότε θεωρήσουμε ότι είναι ασφαλές. Είτε πρόκειται για εβδομάδες ή για μήνες, μιλάμε για επανείσοδο της Τυνησίας στην τουριστική αγορά πιθανότατα τη χειμερινή περίοδο, καθώς υπάρχει τουριστική κίνηση στη χώρα και τον χειμώνα”.

Οι Tour Operators και οι αεροπορικές εταιρείες επαναπάτρισαν τους πελάτες τους νωρίτερα τον Ιούλιο, όταν το Υπουργείο Εξωτερικών του Ην. Βασίλειου τροποίησε την ταξιδιωτική του οδηγία και προέτρεψε την αποφυγή όλων των ταξιδιών (πλην των αναγκαίων) στη χώρα, υπό το φόβο μιας πολύ πιθανής μελλοντικής τρομοκρατικής επίθεσης. Της οδηγίας προηγήθηκε η επίθεση στην παραλία της Sousse στις 26 Ιουνίου, όπους 38 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν, στους οποίους περιλαμβάνονταν και 30 Βρετανοί, πελάτες των Thomson και First Choice.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες Thomas Cook, Thomson και First Choice έχουν ακυρώσει όλες τις πτήσεις εξωτερικού για την Τυνησία για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024