Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση για τη διαχείριση των παραλιών και του αιγιαλού στο Δήμο Χανίων
Περιφέρεια

Συνάντηση για τη διαχείριση των παραλιών και του αιγιαλού στο Δήμο Χανίων

Στη συνάντηση συμμετείχαν ερευνητές και επιστήμονες κυρίως από τις χώρες της Μεσογείου, αλλά και από ευρωπαϊκές και αναπτυσσόμενες χώρες, όπως τη Νιγηρία και το Νεπάλ.

.έματα χαρτογράφησης, κτηματολογίου, διαχείρισης των παραλιών και του αιγιαλού στο Δήμο Χανίων εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ερευνητές και επιστήμονες κυρίως από τις χώρες της Μεσογείου, αλλά και από ευρωπαϊκές και αναπτυσσόμενες χώρες, όπως τη Νιγηρία και το Νεπάλ, εντάσσεται στις εργασίες του Θερινού Σχολείου (ΘΣ) Open GIS Symposium and Summer School 2015 (OpenGIS), που πραγματοποιείται στην πόλη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), υπό την αιγίδα της UNESCO.

Τους ερευνητές υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο ο εκτελών χρέη δημάρχου, αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Νεκτάριος Αλεξανδράκης, καθώς και ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος σε θέματα Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος, κ. Γεώργιος Φραγγεδάκης. Ο κ. Φραγγεδάκης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες του Θερινού Σχολείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εν λόγω συνεργασία μεταξύ Δήμου Χανίων και Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκφράζοντας μάλιστα την επιθυμία να υπάρξουν και στο μέλλον αντίστοιχες συναντήσεις, που εστιάζουν σε θέματα γεωργίας, δασοκομίας, διαχείρισης της παράκτιας ζώνης και του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες του Θερινού Σχολείου, οι οποίες διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024