Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΜ. Κόνσολας: Πάνω από 2 δισ. ευρώ η φοροδιαφυγή από τα παράνομα τουριστικά καταλύματα
Τουρισμός και οικονομία

Μ. Κόνσολας: Πάνω από 2 δισ. ευρώ η φοροδιαφυγή από τα παράνομα τουριστικά καταλύματα

Η κυβέρνηση οφείλει να επανορθώσει ένα λάθος που διέπραξε και να επαναφέρει το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα πιστοποίησης της νομιμότητας λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων. Η κατάργησή του ενθαρρύνει και διευκολύνει τη λειτουργία των παράνομων τουριστικών καταλυμάτων, λέει ο βουλευτής Δωδεκανήσου και επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την επιβολή κυρώσεων στα τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν χωρίς άδεια, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας χαρακτηρίζει τερατώδες το ύψος της φοροδιαφυγής από τη λειτουργία παράνομων τουριστικών καταλυμάτων, αφού ο τζίρος τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει σε βίλες, κατοικίες και καταλύματα που λειτουργούν χωρίς άδεια και οι κρατήσεις γίνονται μέσω ιστοσελίδων στο εξωτερικό.

Παράλληλα, στηλιτεύει τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης με την οποία καταργήθηκε το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα πιστοποίησης νομιμότητας για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, χωρίς να αντικατασταθεί από ένα νέο πλαίσιο πιστοποίησης της νομιμότητας.

Ο κ. Κόνσολας ζητά τη διενέργεια εντατικών ελέγχων και την ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου, που προβλέπει αυστηρά πρόστιμα.

Σε δήλωσή του, επισημαίνει: “Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, που πληρώνουν φόρους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, απαιτούν από την Πολιτεία να παρέμβει δυναμικά και ουσιαστικά στο πρόβλημα.
Η λειτουργία παράνομων τουριστικών καταλυμάτων δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη. Ιδιαίτερα όταν ο ετήσιος τζίρος υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει απώλεια φορολογικών εσόδων.

Η κυβέρνηση οφείλει, επίσης, να επανορθώσει ένα λάθος που διέπραξε και να επαναφέρει το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα πιστοποίησης της νομιμότητας λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων. Η κατάργησή του ενθαρρύνει και διευκολύνει τη λειτουργία των παράνομων τουριστικών καταλυμάτων”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024