Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ Όμιλος Avinor στη Νορβηγία μεταφέρει τα 46 αεροδρόμια που διαχειρίζεται στο Amadeus cloud
Αερομεταφορές

Ο Όμιλος Avinor στη Νορβηγία μεταφέρει τα 46 αεροδρόμια που διαχειρίζεται στο Amadeus cloud

Η Avinor θα εφαρμόσει αρχικά τη πλατφόρμα Airport Common Use Service (ACUS) της Amadeus σε 8 αεροδρόμια, και σταδιακά θα φτάσει το σύνολο των 46 αεροδρομίων.

Τα αεροδρόμια αντιμετωπίζουν καθημερινά πολυάριθμες προκλήσεις, με μια από τις κυριότερες να είναι ο αυξανόμενος όγκος των επιβατών. Πρόσφατα ο Όμιλος Avinor, ο οποίος διαχειρίζεται 46 αεροδρόμια στη Νορβηγία με πάνω από 50 εκατομμύρια ταξιδιώτες, προχώρησε σε συμφωνία με την Amadeus για την υιοθέτηση της cloud-based πλατφόρμας Airport Common Use Service (ACUS). Η λύση θα προσφέρει αποδοτικές, εξατομικευμένες και ευέλικτες διαδικασίες επεξεργασίας δεδομένων επιβατών στα αεροδρόμια της Avinor σε όλη τη χώρα, αρχικά θα εφαρμοστεί σε 8 από αυτά και σταδιακά θα φτάσει το σύνολο των 46 αεροδρομίων.    

Η μετάβαση στο cloud θα φέρει μια σειρά από οφέλη στα αεροδρόμια, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους, ενώ σημαντικά θα είναι και τα οφέλη για τις αεροπορικές εταιρείες και τους ταξιδιώτες. Η ACUS είναι η λύση κοινής χρήσης επόμενης γενιάς, η οποία επιτρέπει την πρόσβαση στα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων επιβατών και τη χρήση τους οπουδήποτε, τόσο μέσα αλλά και έξω από τον τερματικό σταθμό. Η ACUS μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σταθερό ή φορητό υπολογιστή και από φορητές συσκευές, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά χρήσιμη στην επεξεργασία δεδομένων επιβατών κατά τη διάρκεια προβληματικών περιόδων. Επιπλέον, τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες θα ωφεληθούν από μειωμένα κόστη εξυπηρέτησης και σημαντική εξοικονόμηση στις συνδέσεις Wide Area Network (WAN), ένα γεωγραφικά διασκορπισμένο δίκτυο επικοινωνίας. Αυτή η τεχνολογία μειώνει επίσης σημαντικά το χρόνο και το κόστος που σχετίζεται με τη χρήση εφαρμογών για το σύνολο της κοινότητας αερομεταφορών.

Ως αποτέλεσμα της μείωσης της ανάγκης χρήσης υποδομών και υλικοτεχνικών δομών, η φιλική προς το περιβάλλον πλατφόρμα της Amadeus αναμένεται να συμβάλλει επίσης στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα αεροδρόμια που χειρίζεται η Avinor κατά 5.000 τόνους ετησίως. Αυτή η συμφωνία αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ευρύτερης στροφής της βιομηχανίας προς τα cloud-based συστήματα, γεγονός που δείχνει τη θεμελιώδη στροφή στη παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας σε αεροδρόμια.

Ο κ. Brede Nielsen, CIO του Ομίλου Avinor πρόσθεσε: “Δεσμευόμαστε για τη δημιουργία μακρόχρονων σχέσεων με τους πελάτες μας και την προσφορά άριστων υπηρεσιών στους επιβάτες μας. Η μεταφορά μας στο cloud θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση και να αλλάξουμε το παραδοσιακό περιβάλλον επεξεργασίας δεδομένων επιβατών στα αεροδρόμια προς το καλύτερο. Επιπρόσθετα, με τη χρήση της τεχνολογίας της Amadeus, ο όμιλός μας είναι σε θέση να παρέχει στα αεροδρόμιά μας μια πρωτοποριακή τεχνολογική λύση με 25% μείωση κόστους σε σχέση με τις προηγούμενες CUTE/CUPPS υπηρεσίες, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα ικανοποίησης των πελατών”.

Ο κ. John Jarrell, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας αεροδρομίων της Amadeus δήλωσε: “Η υιοθέτηση της λύσης ACUS από τον Όμιλο Avinor δείχνει ότι η τεχνολογία στην αεροπορική βιομηχανία κινείται προς ένα μοντέλο που ενθαρρύνει την καινοτομία και την ευελιξία. Η cloud-based πλατφόρμα αποτελεί πολύ σημαντικό μέρος της ευρύτερης δέσμευσης της Amadeus να βελτιώνει την λειτουργική αποδοτικότητα των αεροδρομίων και την εμπειρία του επιβάτη. Χάρη στην ευελιξία της ACUS, τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Avinor θα είναι καλύτερα προετοιμασμένα να διαχειριστούν τον αυξανόμενο όγκο των επιβατών, γεγονός το οποίο εν τέλει θα ωφελήσει και τον ταξιδιώτη”.

Η συμφωνία αυτή έρχεται μετά την εφαρμογή της ACUS στο αεροδρόμιο του Innsbruck πριν λίγους μήνες.

Στη φωτογραφία το αεροδρόμιο του Innsbruck, στην Αυστρία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024