Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΑναζήτηση στελέχους από την ΚΕΕΕ για το ΔΣ της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ
Εκθέσεις

Αναζήτηση στελέχους από την ΚΕΕΕ για το ΔΣ της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ

Μέχρι σήμερα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ εκπροσωπούνται κυρίως φορείς της Θεσσαλονίκης. Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θεωρεί ότι είναι σημαντικό να συμμετέχει σ'αυτό ένας τουλάχιστον εκπρόσωπος του οικονομικού περιβάλλοντος της περιοχής της ευρύτερης Μακεδονίας και Θράκης, που θα γνωρίζει τις δυνατότητες και τα προβλήματα των διαφόρων επιμέρους περιοχών.

Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, με επιστολή της που στάλθηκε χθες Δευτέρα 27 Ιουλίου, προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, καλεί τον κ. Κώστα Μίχαλο να προτείνει έναν άξιο και ικανό συνεργάτη των περιφερειακών επιμελητηρίων Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να καλυφθεί μία θέση στο 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO AE.

“Γνωρίζοντας ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων έχει δεσμευτεί να συμβάλει στον εθνικό στόχο της ανάπτυξης, υπηρετώντας με συνέπεια το γνωμοδοτικό της ρόλο, θα ήθελα να προτείνετε έναν άξιο και ικανό συνεργάτη σας, των Επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης, ώστε να προταθεί εκ μέρους μου για να καλύψει μία θέση στο 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ.

Μέχρι σήμερα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ εκπροσωπούνται κυρίως φορείς της Θεσσαλονίκης. Θεωρούμε, ως ΥΜΑΘ, ότι είναι σημαντικό να συμμετέχει σ’αυτό ένας τουλάχιστον εκπρόσωπος του οικονομικού περιβάλλοντος της περιοχής της ευρύτερης Μακεδονίας και Θράκης, ο οποίος θα γνωρίζει τις δυνατότητες και τα προβλήματα των διαφόρων επιμέρους περιοχών (αγροτικά κ.ά.), προκειμένου να συνδράμει ώστε οι δραστηριότητες και τα πολλαπλά οφέλη της ΔΕΘ-HELEXPO AE να επεκταθούν και να αγκαλιάσουν ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα”, τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

“Δεδομένου ότι, σύμφωνα με το νόμο, το ΥΜΑΘ είναι εποπτεύουσα αρχή της ΔΕΘ-ΗELEXPO AE και ορίζει έναν εκπρόσωπό του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ, θα υποστηρίξω και θα προωθήσω την πρότασή σας. Έχω εξάλλου τη βεβαιότητα, ότι ο άνθρωπος που θα προτείνετε θα βοηθήσει αποτελεσματικά στη συνολική λειτουργία του θεσμού και θα προωθήσει επίσης τις δυνάμεις της πρωτογενούς παραγωγής της Βόρειας Ελλάδας, μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO AE, η οποία και συναινεί πλήρως με αυτή την πρότασή μας.

Πιστεύουμε, ότι μοιράζεστε και εσείς την άποψή μας, πως η ΔΕΘ-HELEXPO AE αποτελεί σήμερα έναν σημαντικό θεσμό προώθησης και ουσιαστικό μοχλό για την υποστήριξη των παραγωγών και των επαγγελματιών, και ευελπιστούμε, ότι οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της, με τη συνδρομή σας, θα διευρυνθούν σε μεγάλο βαθμό στην ευρεία περιοχή και στο οικονομικό περιβάλλον της Νότιο Ανατολικής Ευρώπης στην οποία ευελπιστούμε να πρωταγωνιστήσει.

Αναμένω την πρότασή σας, με την απόλυτη βεβαιότητα μου, ότι το άτομο που θα επιλέξετε θα καλύπτει επάξια τη θέση του μέλους του ΔΣ της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ και θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών μας για περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση του ρόλου, της σημασίας και της ουσιαστικής συνδρομή της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, ότι φέτος θα εορτάσουμε τα 80 έτη από την έναρξη της λειτουργίας της και θα ήμουν ευτυχής, εφόσον έχετε το χρόνο, να μας επισκεφθείτε το αμέσως επόμενο διάστημα, πριν από την έναρξη της Γενικής Έκθεσης στις αρχές Σεπτεμβρίου 2015″, καταλήγει στην επιστολή της η υφυπουργός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024