Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣΙΤΕΣΑΠ: Πληγή για τον θαλάσσιο τουρισμό η αύξηση του Φ.Π.Α.
Θαλάσσιος τουρισμός

ΣΙΤΕΣΑΠ: Πληγή για τον θαλάσσιο τουρισμό η αύξηση του Φ.Π.Α.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π.) ζητά την υπαγωγή των επιχειρήσεων του κλάδου στον συντελεστή 13% όπως και τα ξενοδοχεία, καθώς με την εφαρμογή του συντελεστή 23% προκαλείται μεγάλη ζημία στον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π.) εξέδωσε ανακοίνωση για τις επιπτώσεις στον κλάδο από την αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. Ακολουθεί η ανακοίνωση:
 
Μεγάλη ζημιά στον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό προκαλεί η αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. στις ναυλώσεις των σκαφών από 13% στο 23% καθιστώντας την χώρα μας ακόμα πιο ακριβή από τις γειτονικές ανταγωνιστικές χώρες και δίνοντας ακόμη μία αφορμή να ναυλώνονται σκάφη από την Τουρκία και να επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά καθώς επίσης θα αυξήσει τις παράνομες ναυλώσεις που σημαίνει απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο.
 
Η αύξηση αυτή έρχεται σε μία περίοδο όπου οι ναυλώσεις λόγω της γενικότερης κατάστασης έχουν υποστεί καθίζηση και το μέλλον είναι αβέβαιο.
 
Επιπλέον ενώ για τα ξενοδοχεία έχει ληφθεί μέριμνα και η εφαρμογή του νέου συντελεστή θα αρχίσει την 1/10/15 στον κλάδο μας δεν υπάρχει καμιά τέτοια πρόβλεψη με αποτέλεσμα να καλούμαστε να καταβάλουμε Φ.Π.Α με τον νέο αυξημένο συντελεστή όταν έχουμε εισπράξει Φ.Π.Α. με τον προηγούμενο χαμηλότερο συντελεστή. Η ζημιά αυτή σε συνδυασμό με την καθίζηση των κρατήσεων μας οδηγεί μαθηματικά σε μια ζημιογόνα τουριστική περίοδο που θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του εθνικού στόλου, την απώλεια θέσεων εργασίας, την μείωση του κύκλου εργασιών των συνεργαζόμενων κλάδων (τεχνικοί, προμηθευτές κ.α.) με ότι αυτό σημαίνει για την εθνική οικονομία.
 
Έχουμε στείλει σχετικές επιστολές στα υπουργεία Οικονομίας, Τουρισμού και Ναυτιλίας και ζητάμε την άμεση υπαγωγή μας στον συντελεστή 13% (όπως και τα ξενοδοχεία αφού παρεμφερή υπηρεσία προσφέρουμε) και την εφαρμογή του από 1/10/2015).

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024