Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Thomas Cook ανακοίνωσε το κόστος από την σφαγή στην Τυνησία και την κρίση στην Ελλάδα
TOs

Η Thomas Cook ανακοίνωσε το κόστος από την σφαγή στην Τυνησία και την κρίση στην Ελλάδα

Με μεγάλο κόστος θα κλείσει η χρονιά για την Thomas Cook από την σφαγή στην Τυνησία και από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά η εταιρεία ελπίζει στη βελτίωσή της και την ανάπτυξη.

Το ύψος της μείωσης στα ετήσια κέρδη της ανακοίνωσε η εταιρεία Thomas Cook, από την σφαγή στην Τυνησία και από την ελληνική οικονομική κρίση που αναμένεται να φτάσει τα 25 εκατ. λίρες Αγγλίας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι η επίδραση που ασκεί στην τουριστική κίνηση η κατάσταση στην Τυνησία και την Ελλάδα αναμένεται να συνεχιστεί και το τέταρτο τρίμηνο όπως και οι συναλλαγματικές αστάθειες, η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι θα καταφέρει να σημειώσει ανάπτυξη στο τέλος του οικονομικού έτους. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ότι η συνολική ζημιά πριν τη φορολογία μειώθηκε από 81 εκατ. λίρες Αγγλίας σε 44 εκατ. λίρες Αγγλίας κατά τους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser, δήλωσε: “Από το τέλος του τρίτου τριμήνου, η επιχείρησή μας έχει επηρεαστεί από σημαντικές εξωτερικές κρίσεις.
 
Σε απάντηση των τραγικών γεγονότων στην Τυνησία, ενεργήσαμε γρήγορα και αποφασιστικά, καταφέραμε την εκκένωση πάνω από 15.000 επισκεπτών σε περίπου 60 πτήσεις, και οργανώσαμε αποστολή ειδικών ομάδων βοήθειας για να προσφέρουν υλικοτεχνική και ψυχολογική υποστήριξη στους πελάτες μας και το προσωπικό.
 
Στην Ελλάδα, οι τοπικές ομάδες μας έχουν εργαστεί επιμελώς για να εξασφαλιστεί ότι τα οικονομικά ζητήματα δεν διαταράσσουν τις διακοπές των πελατών μας. Οι άνθρωποι μας έδειξαν παραδειγματική αφοσίωση κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσεων, καταφέρνοντας εν ονόματι της Thomas Cook προσωπικές επαφές με δεκάδες χιλιάδες πελάτες, τροποποιώντας τις κρατήσεις τους μέσα σε λίγες μέρες. Ενώ η κατάσταση στην Τυνησία και στην Ελλάδα θα μειώσει τα κέρδη μας όχι μόνο για το τέταρτο τρίμηνο, αλλά και για ολόκληρο το έτος, και παρά τις αντιξοότητες συναλλάγματος, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η πρόοδος μας θα συνεχιστεί, υποστηριζόμενη από την υλοποίηση της στρατηγικής μας για ανάπτυξη“.
 
H εταιρεία ανέφερε ακόμη ότι οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2015 είναι 78%, στο ίδιο δηλ. ποσοστό που ήταν και πέρσι τέτοιο καιρό.
 
Οι κρατήσεις των πελατών μας έχουν γενικά βελτιωθεί στις περισσότερες αγορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων“, είπε ο Peter Fankhauser.
 
Η επιχείρησή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να πουλά καλά, με τους μήνες της αιχμής να μας επιφέρουν καλά περιθώρια κέρδους.” Τελειώνοντας, ανέφερε ότι η εταιρεία εστιάζει στις διαφοροποιημένες διακοπές για να αυξήσει την ζήτηση των πελατών για ξενοδοχεία που ανήκουν στην Thomas Cook, όπου οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 38% μέχρι στιγμής για αυτή τη χρονιά.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024