Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Γαλλία απαγορεύει τους περιορισμούς στις τιμές των ξενοδοχείων με νόμο
Ξενοδοχεία

Η Γαλλία απαγορεύει τους περιορισμούς στις τιμές των ξενοδοχείων με νόμο

Η γαλλική απόφαση επιτρέπει στα ξενοδοχεία στη Γαλλία να καθορίζουν χαμηλότερες τιμές τόσο για τα online όσο και για τα offline κανάλια διανομής – συμπεριλαμβανομένης και της δικής τους ιστοσελίδας, δηλ. του ξενοδοχείου – από τις διαθέσιμες μέσω μεσαζόντων τιμές, θέτοντας έτσι τέλος στις υποχρεωτικές ρήτρες ισοτιμίας.

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση έλαβε πρόσφατα μια σημαντική απόφαση με την υιοθέτηση, από την τελική ψηφοφορία του “Νόμου Macron”, τη διαγραφή τυχόν ρητρών ισοτιμίας από συμβάσεις μεταξύ ξενοδόχων και ηλεκτρονικών ταξιδιωτικών πρακτόρων και το χαρακτηρισμό της διάρκειας των συμβάσεων ως “σύμβαση εντολής”.
 
Αυτή είναι η πρώτη απόφαση σε νομοθετικό επίπεδο στην Ευρώπη που απαγορεύει ρητά τις ρήτρες ισοτιμίας από τέτοιες συμβάσεις. Με την απόφαση αυτή, οι ξενοδόχοι στη Γαλλία ανάκτησαν την επιχειρηματική ελευθερία τους και θα είναι ελεύθεροι πια να προσφέρουν στους πελάτες τους οποιαδήποτε τιμή θεωρούν πιο κατάλληλη. Η Γαλλία είναι έτσι η δεύτερη χώρα μετά τη Γερμανία, όπου οι δημόσιες αρχές αποφασίσουν να απαγορεύσουν τις ρήτρες ισοτιμίας από ΟΤΑ (Online Travel Agents) συμβάσεις.
 
Πρόκειται για μια πραγματική επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη γαλλική ξενοδοχειακή βιομηχανία όσο και για τους πελάτες μας. Μετά την απόφαση της Αρχής Ανταγωνισμού, η ψηφοφορία αυτή θα συμβάλει στη δημιουργία ενός καινούργιου συμβατικού πλαισίου για την αποκατάσταση συνθηκών σε μια εμπορική σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη μεταξύ ξενοδοχείων και sites κρατήσεων για το συμφέρον του καταναλωτή“, λέει ο Roland Heguy, ο πρόεδρος του UMIH που εκπροσωπεί τη Γαλλία στη HOTREC
 
Επικροτούμε την απόφαση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Η σημερινή ψηφοφορία αναμφίβολα επιβεβαιώνει την απαγόρευση των ρητρών ισοτιμίας σε όλη τη Γαλλία, αποτελώντας ορόσημο στη συζήτηση στη Γαλλία και στην Ευρώπη σχετικά με την εφαρμογή των ρητρών ισοτιμίας“, λέει ο Didier Chenet, ο πρόεδρος της GNI επίσης μέλους της HOTREC.
 
Η ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία θεωρεί την απόφαση αυτή ως βασικό ορόσημο για την αποκατάσταση της πλήρους επιχειρηματικής ελευθερίας για τους ξενοδόχους σε όλη την Ευρώπη. Μετά από τη Γερμανία που απαγόρευσε ρήτρες ισοτιμίας στις περιπτώσεις ανταγωνισμού, μετά από απόφαση του Δικαστηρίου, η Γαλλία ανοίγει μια πιθανή νέα πορεία προς τα εμπρός μέσα από τη νομοθετική διαδικασία“, τόνισε εκφράζοντας την ικανοποίησή της η Susanne Kraus-Winkler, πρόεδρος της HOTREC, για τη γαλλική απόφαση.
 
Η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τη γερμανική αρχή ανταγωνισμού και των δικαστικών νωρίτερα, αμφισβητεί σοβαρά τη σημασία της πρόσφατης ανακοίνωσης των Booking.com και Expedia για την ευθυγράμμιση των όρων και των προϋποθέσεων τους με τις επίσημες δεσμεύσεις της 21ης Απριλίου. “Η ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία ελπίζει πολύ ότι αυτή η εξάπλωση της αποκατάστασης της επιχειρηματικής ελευθερίας δεν θα σταματήσει στα γαλλικά και τα γερμανικά σύνορα“, κατέληξε η Susanne Kraus-Winkler.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024