Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣύσκεψη Δήμου Πάφου και ΚΟΤ για αναβάθμιση του τουρισμού
Προορισμός

Σύσκεψη Δήμου Πάφου και ΚΟΤ για αναβάθμιση του τουρισμού

Σύσκεψη αντιπροσωπειών του Δήμου Πάφου και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Πολύ εποικοδομητική, χαρακτήρισε την συνάντηση που έγινε με τον ΚΟΤ ο δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και σημείωσε ότι στόχος όλων είναι η ποιοτική αναβάθμιση της Πάφου ως τουριστικού προορισμού και πώς μπορούν από κοινού όντως να υλοποιήσουν αυτή τη ποιοτική αναβάθμιση ώστε να προσελκυστούν περισσότεροι αλλά και πιο ποιοτικοί τουρίστες.
Κατά αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε, πολύς κόσμος θα εργαστεί χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεται στην ανεργία και να επιβαρύνει τα κρατικά ταμεία.
Ο πρόεδρος του ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Άγγελος Λοϊζου δήλωσε πως με την συνάντηση αυτή επανεβεβαιώνεται η συναντίληψη που υπάρχει αναφορικά με τα θέματα της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης της Επαρχίας. Η Επαρχία, είπε, έχει δείξει τη μεγάλη δυναμική που έχει για να διατηρηθεί, όπως και η Κύπρος γενικά, στον τουριστικό χάρτη.
Εκτίμησε επίσης, πως υπάρχουν διάφορες ενέργειες που με καλύτερο συντονισμό μπορούν να αποφέρουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Δεσμεύτηκε τέλος πως ο ΚΟΤ θα βρίσκεται σε μια τακτικότατη επαφή με τον Δήμο Πάφου, προσθέτοντας πως όλα τα θέματα που απασχολούν θα μπορέσουν να επιλυθούν από κοινού.
“Στόχος μας”, είπε ο κ. Λοϊζου, “είναι να επαναφέρουμε την Πάφο εκεί που ήταν πριν κάποια χρόνια αλλά και σε μια νέα τροχιά, ούτως ώστε να οδηγεί αυτή την ‘κούρσα’ που ονομάζεται μεγάλος ανταγωνισμός στην τουριστική βιομηχανία που υπάρχει από τις γύρω περιοχές”.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως πάντοτε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι λέγοντας πως φέτος έχουν παρατηρηθεί κάποιες τάσεις ενθαρρυντικές, όπως η επαναφορά των παραδοσιακών χωρών-πηγών τουρισμού για την Κύπρο, όπως η Αγγλία, η Γερμανία και η Γαλλία.
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κ. Ανδρέας Δημητριάδης δήλωσε ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα στρατηγικής ιδιαίτερα η εξάλειψη της εποχικότητας που παρατηρείται στην Πάφο τα τελευταία 20 χρόνια.
Είπε ακόμη, πως εκείνο που είναι σημαντικό και έχει συμφωνηθεί κατά τη σύσκεψη, είναι η πρόταση του δημάρχου Πάφου να αναλάβει ο ΚΟΤ το συντονισμό των συλλογικών προσπαθειών του Δήμου και των φορέων της Επαρχίας Πάφου ώστε να συμβάλουν όλοι οι φορείς στην εξάλειψη της εποχικότητας, στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και της πληρότητας των ξενοδοχείων.
Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως το χαρακτηριστικό σημείο της σύσκεψης ήταν ότι έχουν “προσδιοριστεί με ακρίβεια οι ενέργειες και οι δράσεις, οι οποίες θα αναληφθούν και έχουν μπει χρονοδιαγράμματα μέσα στα οποία θα πρέπει αυτές οι δράσεις να υλοποιηθούν”.
Δεσμεύτηκε τέλος πως τόσο το ΕΒΕ Πάφου όσο και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου θα παρακολουθούν στενά αυτά τα χρονοδιαγράμματα ώστε το συντομότερο δυνατό να προωθηθούν προς επίλυση και υλοποίηση.
Εξάλλου, ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ κ. Θέμης Φιλιππίδης εκτίμησε πως η Πάφος ως τουριστικός προορισμός σίγουρα χρειάζεται αυτή τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κράτους, που αντιπροσωπεύεται από τον ΚΟΤ.
Πρόσθεσε τέλος, πως έχει γίνει μια πολύ καλή συζήτηση σε πρακτικό επίπεδο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η συνάντηση θα αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα.
Στη σύσκεψη, της οποίας προέδρευσε ο δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, παρακάθισαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσωπεία του ΚΟΤ, τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Πάφου, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων της πόλης και της επαρχίας, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 και αρμόδιοι υπηρεσιακοί.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024