Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Aeroflot σταμάτησε να δέχεται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες στα GDS
Αεροπορικές εταιρείες

Η Aeroflot σταμάτησε να δέχεται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες στα GDS

Με στόχο τη μείωση του κόστους, ο ρωσικός εθνικός αερομεταφορέας Aeroflot σταμάτησε να δέχεται πληρωμές με εταιρικές πιστωτικές κάρτες μέσω των GDS.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ρωσίας Aeroflot έχει σταματήσει να λαμβάνει πληρωμές απευθείας με εταιρική κάρτα μέσω των GDS, ως μέρος της περικοπής των δαπανών σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.
 
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα τουριστικά γραφεία που διαχειρίζονται τα εταιρικά ταξίδια των πελατών τους (Travel Management Companies) στη Ρωσία δεν θα μπορούν να πληρώνουν για τα εισιτήρια με τις πιστωτικές κάρτες μέσω των GDS, παρά μόνο μέσω ενός «κέντρου επεξεργασίας» ή μέσω συμφωνιών με τις τράπεζες τους. 
 
Πριν από την κίνηση αυτή η Aeroflot πλήρωνε για όλες τις επιπλέον δαπάνες που σχετίζονταν με τις πληρωμές με κάρτα – επεξεργασία στην τράπεζα και στη συνέχεια στο κέντρο επεξεργασίας. Τώρα οι Travel Management Companies, TMC, θα πληρώνουν με τιμολόγιο και έτσι τα χρήματα θα πηγαίνουν απευθείας στην αεροπορική εταιρεία, που σημαίνει ότι η TMC θα πληρώνει για όλες τις επιπλέον δαπάνες ή θα τις περνάει στον πελάτη.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κίνηση αυτή της Aeroflot είναι σε συνέχεια της απόφασης της Lufthansa τον περασμένο μήνα να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο χρέωση 16 ευρώ για όλες τις κρατήσεις που θα γίνουν μέσω των GDS. Η British Airways ανακοίνωσε επίσης, ότι θα διαθέσει τα στοιχεία που έχει σε νέες εταιρείες τεχνολογίας ώστε να φτιάξουν νέα κανάλια διανομής που θα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να βρίσκουν καλύτερες τιμές και γενικά θα διευκολύνουν τη διαδικασία της κράτησης.
 
Ο κ. Vadim Zelenski, γενικός διευθυντής της Zelenski Corporate Travel Solutions δήλωσε ότι “η απόφαση που τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα έφερε τις TMC’s σε δύσκολη θέση, με κίνδυνο να χάσουν τους εταιρικούς τους πελάτες. Οι TMC σύμφωνα με το νόμο στη Ρωσία δεν επιτρέπεται να εισπράττουν χρήματα για τις υπηρεσίες τους προς τους εταιρικούς πελάτες. Έτσι θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές σε άλλες τους υπηρεσίες“.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024