Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαSafe Water Sports: Ενημέρωση επιβατών ακτοπλοΐας για την ασφάλεια στα θαλάσσια σπορ
Θαλάσσιος τουρισμός

Safe Water Sports: Ενημέρωση επιβατών ακτοπλοΐας για την ασφάλεια στα θαλάσσια σπορ

Η νέα αυτή δράση του Safe Water Sports (SWS) που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα υπό την καθοδήγηση του αρχηγού του Σώματος κ. Αθανασόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/8/2015 στο λιμάνι του Πειραιά.

Έναν «Δωδεκάλογο Ασφάλειας» στα ελληνικά και αγγλικά διένειμε την Παρασκευή σε όλα τα πλοία που αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά, η μη κυβερνητική πρωτοβουλία Safe Water Sports, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και με την βοήθεια 20 εθελοντών, έτσι ώστε Έλληνες και ξένοι παραθεριστές να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια τα θαλάσσια αθλήματα και παιχνίδια στις μοναδικές ελληνικές μας θάλασσες.
 
Η νέα αυτή δράση του Safe Water Sports (SWS) που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα υπό την καθοδήγηση του αρχηγού του Σώματος κ. Αθανασόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/8/2015 στο λιμάνι του Πειραιά.
 
Εκεί, σε συνεργασία με το SWS και το Λιμενικό, περίπου 20 εθελοντές από την Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδας, και την πολύτιμη βοήθεια του προέδρου της κ. Βαγγέλη Τσαμπάζη, μοίρασαν τα φυλλάδια αυτά σε όλα τα επιβατηγά πλοία που αναχώρησαν εκείνη την ημέρα από το λιμάνι του Πειραιά, την ώρα της επιβίβασης των επιβατών και του ελέγχου των εισιτηρίων τους. 
 
Εκτιμάται ότι σε όλη την διάρκεια της ημέρας διανεμήθηκαν περίπου 15.000 φυλλάδια σε 11 προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων.
 
Τα φυλλάδια, γραμμένα στα ελληνικά και αγγλικά, έχουν τον τίτλο «Δωδεκάλογος της Ασφάλειας», και αναφέρουν καθαρά και επιγραμματικά τους βασικούς κανόνες ασφάλειας που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε, αλλά και να απαιτούμε την εφαρμογή τους από όλες τις επιχειρήσεις που εκμισθώνουν θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής.
 
Ο «Δωδεκάλογος της Ασφάλειας», που αναρτήθηκε και στον ιστότοπο του Safewatersports, www.safewatersports.gr, εκπονήθηκε από το Safe Water Sports και το Λιμενικό Σώμα.
 
H ενημερωτική πρωτοβουλία υποστηρίζεται επίσης από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) ο οποίος είναι το θεσμικό όργανο των πλοιοκτητών της ακτοπλοΐας.
 
Συγκεκριμένα με την υποστήριξη του Σ.Ε.Ε.Ν., και προσωπικά του προέδρου του κ. Σακέλλη, προβάλλεται καθημερινά και σε όλα τα δρομολόγια των ακτοπλοικών εταιρειών ειδικό video spot προς ενημέρωση των πολιτών σε θέματα ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων στα θαλάσσια σπορ, αμέσως μετά από το video με τους κανόνες ασφάλειας που προβάλλεται σήμερα σε όλα τα επιβατηγά πλοία.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024