Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔράση ενημέρωσης επιβατών ακτοπλοΐας για την ασφάλεια στα θαλάσσια σπορ
Θαλάσσιος τουρισμός

Δράση ενημέρωσης επιβατών ακτοπλοΐας για την ασφάλεια στα θαλάσσια σπορ

Ενημερωτικό φυλλάδιο έχει εκδοθεί τόσο στα ελληνικά όσο και αγγλικά και αναγράφει τους βασικούς κανόνες ασφάλειας, που πρέπει όλοι να γνωρίζουν και να απαιτούν την εφαρμογή τους, από όλες τις επιχειρήσεις που εκμισθώνουν θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής.

Για δεύτερη ημέρα, σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου, συνεχίζεται η δράση ενημέρωσης των πολιτών (Ελλήνων και ξένων επισκεπτών) που εγκαινιάστηκε από το Safe Water Sports και το Λιμενικό Σώμα στο λιμάνι του Πειραιά, μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η δράση αυτή οργανώθηκε κατόπιν ειδικής εντολής του αρχηγού του Σώματος κ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου και αφορά στη διανομή του φυλλαδίου που ονομάζεται ο Δωδεκάλογος της Ασφάλειας και εκπονήθηκε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού από το Safe Water Sports και το Λιμενικό Σώμα.

Το ενημερωτικό αυτό φυλλάδιο έχει εκδοθεί τόσο στα ελληνικά όσο και αγγλικά και αναγράφει τους βασικούς κανόνες ασφάλειας που πρέπει όλοι να γνωρίζουν και να απαιτούν την εφαρμογή τους, από όλες τις επιχειρήσεις που εκμισθώνουν θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής.

Η ενημερωτική δράση υλοποιείται με τη βοήθεια της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδας, η οποία διαθέτει εθελοντές που αναλαμβάνουν, σε συνεργασία με το Safe Water Sports και το Λιμενικό, την διανομή των φυλλαδίων σε όλα τα επιβατηγά πλοία που αναχωρούν εκείνη την ημέρα από το λιμάνι του Πειραιά, την ώρα της επιβίβασης και του ελέγχου των εισιτηρίων. Εκτιμάται ότι θα διανεμηθούν και πάλι περίπου 15.000 φυλλάδια σε προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων εκείνης της ημέρα.
 
H ενημερωτική πρωτοβουλία συντονίζεται και υποστηρίζεται επίσης από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.), το οποίο είναι το θεσμικό όργανο των πλοιοκτητών της ακτοπλοΐας.

Με την υποστήριξη του ΣΕΕΝ και προσωπικά του προέδρου αυτής κ. Μιχάλη Σακέλλη, έχει ήδη ξεκινήσει να προβάλλεται καθημερινά και σε όλα τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών εταιρειών ειδικό οπτικοακουστικό υλικό για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων στα θαλάσσια σπορ, αμέσως μετά από το video με τους κανόνες ασφάλειας που προβάλλεται σήμερα σε όλα τα επιβατηγά πλοία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024