Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίEπιπλέον 18 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου έως το τέλος του 2015
Κρουαζιέρα

Eπιπλέον 18 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου έως το τέλος του 2015

To νέο πλοίο 'Aida Stella' της εταιρείας Aida Cruises θα πραγματοποιήσει ακόμη 5 προσεγγίσεις στο λιμάνι του Ηρακλείου έως το τέλος του 2015. Επιπλεόν με 34.290 επιβάτες θα φτάσουν με κρουζιερόπλοια στο Ηράκλειο έως το τέλος του έτους.

Μετά και την αναγγελία κατάπλου 18 επιπλέον προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου έως το τέλος του  2015 με 34.290  επιβάτες, ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις το Σαββατοκύριακο και κατέπλευσαν στο λιμάνι της κρήτης ένας παλιός και ένας νέος γνώριμος. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015, κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο “Costa Classica”, της εταιρείας Costa Crociere, με 1.518 επιβάτες και 620  άτομα πλήρωμα, που παρέμεινε από τις 06:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου υποδέχθηκε το έβδομο maiden call για το έτος 2015 (“Star Pride” της εταιρείας Windstar Cruises, “Emerald Princess” της εταιρείας Princess Cruises, “Oriana” της εταιρείας P&O Cruises, “Celestyal Odussey” της εταιρείας Celestyal Cruises, “ASUKA II” της εταιρείας NYK Cruises, “Queen Victoria” της εταιρείας Cunard Cruises του ομίλου Carnival Cruises και “Aida Stella” της εταιρείας Aida Cruises), καθώς στο λιμάνι προσέγγισε το κρουαζιερόπλοιο “Aida Stella”, προερχόμενο από Αντάλια με προορισμό τη Μύκονο, μεταφέροντας 2.600 επιβάτες και 620 άτομα πλήρωμα και παρέμεινε 07:00 – 20:00 στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Πραγματοποιήθηκε  η καθιερωμένη εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλοίο, από στελέχη του Ο.Λ.Η, όπου ο κ. Ευάγ. Τσαμπουράκης, διευθυντής Λιμενικών Υπηρεσιών, συναντήθηκε με τον καπετάνιο κ. Falk Bleckert, για ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών, παροχή πληροφοριακού υλικού και επιβεβαίωση των καλών σχέσεων του λιμένα με τη εταιρεία Aida Cruises. Παράλληλα, οι επιβάτες παρακολούθησαν παράσταση με κρητικούς παραδοσιακούς χορούς και κρητικά κεράσματα, καλωσορίζοντας έτσι το νέο πλοίο, που θα πραγματοποιήσει ακόμη 5 προσεγγίσεις έως το τέλος του 2015.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Η. κ. Ιω. Μπρας δήλωσε: “Οι προσπάθειες του ΟΛΗ και η  στενή συνεργασία με τοπικούς φορείς, αναδεικνύουν για άλλη μία φορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού Ηράκλειο, την ασφάλεια που προσφέρει και την διασύνδεση που δημιουργεί  μεταξύ αγροτικών προϊόντων, πολιτισμού και τουρισμού. Το πολυβραβευμένο μοντέλο (14 βραβεία), ‘five senses’ (πρόγραμμα 5 αισθήσεων), δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες μέσα και από συγκεκριμένες δράσεις να καταλάβουν τη σημασία της κρητικής φιλοξενίας, ποια είναι τα προϊόντα της Κρήτης και γενικότερα να πάρουν με ποικιλόμορφο τρόπο πληροφορίες για τον προορισμό. Ο κύριος στόχος της στρατηγικής του προορισμού είναι ένας: να ξεπερνούμε τις προσδοκίες του  επισκέπτη κάθε φορά”.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου θα  συμμετέχει και φέτος στην έκθεση “Seatrade Europe Cruise & River Cruise”, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 9-11 Σεπτεμβρίου 2015, για την οποία από τον Ιούλιο έχουν αποσταλεί 60 επιστολές σε 30 εταιρείες κρουαζιέρας, με προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους των παραπάνω εταιρειών. “Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας καθιστούν  να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα μέγιστα για τον προορισμό μας, το νησί μας και την ελληνική οικονομία”, αναφέρουν τα στελένη του Ο.Λ.Η.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024