Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΚτίρια του Ανακτόρου των Βερσαλλιών θα μετατραπούν σε πολυτελές ξενοδοχείο
Ξενοδοχία

Κτίρια του Ανακτόρου των Βερσαλλιών θα μετατραπούν σε πολυτελές ξενοδοχείο

Τρία κτίρια των Ανακτόρων των Βερσαλλιών ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν πολυτελές ξενοδοχείο για να ενισχυθούν τα οικονομικά ενός από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα της Γαλλίας. Το κόστος αναμένεται να κυμανθεί στα 4-7 εκατ. ευρώ.

Ο κρατικός φορέας που διαχειρίζεται το παλάτι των Βερσαλλιών ζητεί προσφορές από ιδιωτικές εταιρείες για τη μετατροπή σε πολυτελές ξενοδοχείο τριών κτιρίων των Ανακτόρων των Βερσαλλιών. Τα αρχοντικά που προσφέρονται για τη λειτουργία του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν το Grande Contrôle, το Petit Contrôle και το Pavillon και οι υποψήφιοι θα πρέπει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου να έχουν υποβάλει τις προσφορές τους.

Τα τρία κτίρια του 1680 που βρίσκονται ακριβώς έξω από τις πύλες των κήπων των Βερσαλλιών, έχουν θέα μερικά από τα διασημότερα κτίριά του συγκροτήματος που αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της Γαλλίας.

Το έργο θα απαιτήσει μεγάλη επένδυση, η οποία θα κυμαίνεται από 4-7 εκατ. ευρώ σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα. Αλλά αυτό το κόστος δε φαίνεται να έχει αποτρέψει πιθανούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων και η αλυσίδα Accor Hotels που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ο λόγος αυτής της κίνησης είναι η ενίσχυση των οικονομικών του οικοδομήματος. Η ανεπάρκεια ταμειακών διαθεσίμων της κυβέρνησης όλο και περισσότερο την αναγκάζει να στραφεί προς τον ιδιωτικό τομέα για να κρατήσει την κληρονομιά σε καλή κατάσταση.

Πηγή κοντά στον φορέα διαχείρισης για Βερσαλλίες δήλωσε ότι το σχέδιο ήταν μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού των πολιτικών του Υπουργείου “για την ανακαίνιση και την πρόσθεση υπεραξίας σε χώρους με ιστορικά μνημεία”.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 το παλάτι χορήγησε στη βελγική εταιρεία Ivy International SA άδεια να μετατρέψει μέρος του ιστορικού μνημείου σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο για μια περίοδο 30 χρόνων. Ωστόσο, το έργο, το οποίο ήλπιζε το παλάτι θα φέρει περίπου 300.000 ευρώ ετησίως, αργότερα εγκαταλείφθηκε.

Πάνω από 7 εκατ. άνθρωποι επισκέπτονται το παλάτι – το τρίτο σε σειρά πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Γαλλίας – κάθε χρόνο, που αποτελούσε και την κύρια κατοικία των Γάλλων βασιλέων, από την εποχή του Λουδοβίκου XIV.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024