Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑνοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ για την εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων
Αεροδρόμια

Ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ για την εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις του Δήμου.

Το ενδεχόμενο να υποβληθεί αίτηση αναστολής και ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) με την οποία εγκρίνεται η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και το Αεροδρόμιο Χανίων, στην κοινοπραξία Fraport – Slentel, συζητήθηκε στο Δήμο Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Περάκης, επεσήμανε ότι ήδη έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται τα νομικά έγγραφα ώστε να γίνει εκ νέου προσφυγή του δήμου στο ΣτΕ για το θέμα της παραχώρησης του Αεροδρομίου Χανίων. Σύμφωνα με τον κ. Περάκη, η αίτηση αναστολής – ακύρωσης κατά της απόφασης παραχώρησης που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 17 Αυγούστου, θα έχει σοβαρές πιθανότητες να έχει θετική κατάληξη για το δήμο Χανίων. Επιπρόσθετα, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, ενημέρωσε το Σώμα ότι η προηγούμενη προσφυγή του Δήμου Χανίων προς το ΣτΕ (στις 24/12/2014) για ακύρωση του διαγωνισμού που αφορά την παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel, θα εξεταστεί στις 3/10 μετά από την τελευταία αναβολή που έλαβε η υπόθεση στις 2 Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις του Δήμου, ενώ σήμερα επισημάνθηκε για ακόμη μια φορά ο σταθερός προσανατολισμός του δήμου, ενάντια στην παραχώρηση του Αεροδρομίου Χανίων και με βάση αυτόν θα σχεδιαστούν οι επόμενες νομικές κινήσεις.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Μη ικανοποιητική η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων
“Μη ικανοποιητική εξέλιξη” χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και αυτό των Χανίων. Στη σχετική ανακοίνωση, τα στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε δεσμεύσεις και πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Από το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. εγκρίθηκε χθες η υπογραφή της σύμβασης για την ‘Παραχώρηση – Αναβάθμιση – Συντήρηση – Διαχείριση και Λειτουργία’ των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ανάμεσα τους και των Χανίων. Με την απόφαση αυτήν επικυρώνεται ουσιαστικά ο διαγωνισμός του Νοεμβρίου 2014 στον οποίο ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής η κοινοπραξία Fraport AG − Slentel Ltd. Δηλώνουμε δημόσια ότι κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένο από την αναγκαστική αυτή απόφαση. Διαφωνούμε κάθετα ωστόσο με τους όψιμους θρηνωδούς και εκείνους που σκόπιμα συσκοτίζουν την αλήθεια για στενά κομματικά και μικροπαραταξιακά οφέλη. Η γυμνή αλήθεια είναι ότι η καταστροφική πενταετία που προηγήθηκε γέννησε τέτοιες και τόσες δεσμεύσεις, που, παρά τον μακρύ και πεισματικό αγώνα της Κυβέρνησης για μια έντιμη συμφωνία με τους δανειστές, αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να ανατραπούν μέσα στο σημερινό συσχετισμό δύναμης. Παραμένουμε στρατευμένοι στην υπόθεση της δημιουργικής αναγέννησης της πατρίδας μας όχι μόνο όταν υπάρχουν επιτυχίες αλλά και στις ήττες, στους αναγκαστικούς συμβιβασμούς όσο επώδυνοι και αν είναι. Αναγνωρίζουμε ότι τα περιθώρια για ουσιαστικές αλλαγές στο καθεστώς διαχείρισης των αεροδρομίων, με κατεύθυνση την εξασφάλιση και διεύρυνση της συμμετοχής του ευρύτερου Δημοσίου είναι περιορισμένα, πρέπει όμως να εξαντληθούν. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η κοινωνία όχι απλώς δικαιούται, αλλά και υποχρεώνεται να συνεχίσει τον αγώνα εξαντλώντας κάθε δυνατότητα. Ιδιαίτερα στα Χανιά, όπου εκκρεμεί η προσφυγή των φορέων ενώπιον του ΣτΕ, χρειάζεται συντονισμός και οργάνωση της προετοιμασίας με τέτοιον τρόπο ώστε να δώσουμε τη δικαστική μάχη όσο το δυνατόν πιο άρτια. Σ’αυτήν την προσπάθεια ασφαλώς θα είμαστε παρόντες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024