Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Air France και η Air Seychelles υπογράφουν συμφωνία – ορόσημο για πτήσεις κοινού κωδικού
Αεροπορικές εταιρείες

Η Air France και η Air Seychelles υπογράφουν συμφωνία – ορόσημο για πτήσεις κοινού κωδικού

Στο πλαίσιο της συμφωνίας κοινού κωδικού, η Air Seychelles θα τοποθετήσει τον κωδικό 'HM' στις εσωτερικές πτήσεις της Air France μεταξύ Παρισιού-Charles de Gaulle και έξι μεγάλων πόλεων της Γαλλίας: Μπορντό, Λυών, Μασσαλία, Μονπελιέ, Νίκαια και Τουλούζη.

Η Air France και η Air Seychelles, ο εθνικός αερομεταφορέας της Δημοκρατίας των Σεϋχελλών, υπέγραψαν συμφωνία κοινού κωδικού, ενισχύοντας τις συνδέσεις για τους ταξιδιώτες μεταξύ της Γαλλίας, της ευρύτερης Ευρώπης και των Σεϋχελλών.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Roy Kinnear, διευθύνοντα συμβούλου της Air Seychelles και του Frederic Gagey, Προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Air France, ακολουθώντας την σύναψη ενός Μνημονίου Κατανόησης (MoU) μεταξύ των δύο εταιρειών που καταρτίστηκε τον Απρίλιο του 2015.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας κοινού κωδικού, η Air Seychelles θα τοποθετήσει τον κωδικό “HM” στις εσωτερικές πτήσεις της Air France μεταξύ Παρισιού-Charles de Gaulle και έξι μεγάλων πόλεων της Γαλλίας: Μπορντό, Λυών, Μασσαλία, Μονπελιέ, Νίκαια και Τουλούζη.

Επιπλέον, ο κωδικός “HM”  θα ενταχθεί και στις ευρωπαϊκές πτήσεις της Air France μεταξύ Παρισιού-Charles de Gaulle και Αθήνας, Βερολίνου, Δουβλίνου, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτης, Γενεύης, Μάντσεστερ, Μονάχου και Ζυρίχης. Συνολικά, η Air Seychelles θα έχει συνολικά 157 εβδομαδιαίες εσωτερικές και περιφερειακές πτήσεις κοινού κωδικού.

Το νέο αυτό δεδομένο, σε συνδυασμό με τη συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού που η Air Seychelles έχει υπογράψει με την Etihad Airways, προσφέρει απαράμιλλη πρόσβαση στις Σεϋχέλλες από κάθε σημείο του κόσμου.

Η Air France με τη σειρά της θα προσθέσει τον κωδικό της στις τρεις εβδομαδιαίες απ’ευθείας πτήσεις της Air Seychelles μεταξύ Παρισιού-Charles de Gaulle και των Σεϋχελλών, καθώς και στις εγχώριες πτήσεις μεταξύ Mahe και Praslin, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος και έδρα του διάσημου προστατευόμενου φυσικού πάρκου Vallee de Mai. Συνολικά, ο γαλλικός εθνικός αερομεταφορέας πρόκειται να προσθέσει τον κωδικό “AF” σε 18 εβδομαδιαίες πτήσεις της Air Seychelles.

Η Air Seychelles ξεκίνησε τρεις απ’ευθείας πτήσεις την εβδομάδα από το Παρίσι – Charles de Gaulle προς τις Σεϋχέλλες τον Ιούλιο του 2015, αντικαθιστώντας τις δύο πτήσεις την εβδομάδα που πραγματοποιούσε από τον Ιούλιο του 2014 μέσω Αμπού Ντάμπι. Οι πτήσεις εκτελούνται σε αεροσκάφος Airbus A330-200 με διαμόρφωση διπλού θαλάμου επιβατών, με 18 θέσεις Business Class και 236 θέσεις Economy Class.

Οι πτήσεις κοινού κωδικού αφορούν ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από τις  21 Αυγούστου 2015 και μετά.

Ο Joel Morgan, υπουργός Εξωτερικών και Μεταφορών και πρόεδρος της Air Seychelles, δήλωσε: “Αυτή η συμφωνία είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στη συνεργασία όχι μόνο μεταξύ της Air Seychelles και της Air France, αλλά και μεταξύ των χωρών μας, οι οποίες συνδέονται με δυνατούς πολιτιστικούς, οικονομικούς και ιστορικούς δεσμούς. Πραγματοποιείται στον απόηχο της διμερούς συνάντησης το Δεκέμβριο του 2014 μεταξύ του Προέδρου James Michel και του Προέδρου Francois Hollande, οι οποίοι συμφώνησαν ότι η βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης ήταν απαραίτητη για την βελτίωση των σχέσεων μας. Το πετύχαμε δρομολογώντας απευθείας πτήσεις προς το Παρίσι και μέσω αυτής της συναρπαστικής νέας εταιρικής σχέσης με την Air France.

Η οικονομία των Σεϋχελλών βασίζεται έντονα στην τουριστική βιομηχανία, και η Γαλλία, μαζί με τη Γερμανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, 18.653 ταξιδιώτες από τη Γαλλία επισκέφθηκαν τα παραδεισένια νησιά μας, 10 τοις εκατό περισσότεροι σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσω των νέων αεροπορικών συνδέσεων που προσφέρουμε πλέον με την Air France, η αύξηση αυτή θα συνεχιστεί“.

Ο κ. Gagey δήλωσε: “Η Air France χαιρετίζει αυτή τη συνεργασία με την Air Seychelles, η οποία παρέχει στους πελάτες μας νέες δυνατότητες για ταξίδια στα δημοφιλή νησιά και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης στην ευρύτερη περιοχή του Ινδικού Ωκεανού. Ανυπομονούμε για την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, με στόχο να προσφέρουμε στους πελάτες μας ακόμη περισσότερα ταξιδιωτικά οφέλη, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις αντίστοιχες επιχειρηματικές μας δραστηριότητες”.

Ο κ. Kinnear πρόσθεσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτή τη σημαντική συμφωνία κοινού κωδικού με την Air France, την οποία θεωρούμε έναν πολύτιμο εταίρο για την αναπτυξιακή στρατηγική του δικτύου μας, τόσο για τη Γαλλία όσο και για την Ευρώπη. Προσβλέπουμε στην ενίσχυση της συνεργασίας μας μέσα από τα επόμενα προγραμματισμένα στάδια, με πρόσβαση στα lounges και τη συνεργασία για τη μεταφορά εμπορευμάτων (cargo). Οι αμφίδρομες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των Σεϋχελλών και της Γαλλίας ανήλθαν στα 229 εκατ. δολ. το 2014, ενώ οι εβδομαδιαίες αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων από το Παρίσι-Charles de Gaulle στους 60 τόνους. Με τα δεδομένα αυτά, σίγουρα υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024