Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΘετικά αποτελέσματα από τη στρατηγική συνεργασία Jet Airways – Etihad Airways
Αεροπορικές εταιρείες

Θετικά αποτελέσματα από τη στρατηγική συνεργασία Jet Airways – Etihad Airways

Η συνεργασία έχει αναπτυχθεί δυναμικά αυξάνοντας τον αριθμό των επιβατών και επεκτείνοντας σημαντικά το δίκτυο, και τη συνδεσιμότητα πτήσεων προς και από την Ινδία.

Η στρατηγική επένδυση της Etihad Airways στην Jet Airways αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα και για τις δύο αεροπορικές εταιρείες σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του δικτύου, της αύξησης των εσόδων, των βελτιώσεων επιχειρηματικού επιπέδου και κόστους, όπως δήλωσαν ανώτερα στελέχη από τις αεροπορικές εταιρείες.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στη Βομβάη, ο κ. Naresh Goyal, πρόεδρος της Jet Airways, ο κ. James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways και ο κ. Cramer Ball, διευθύνων σύμβουλος της Jet Airways, έδωσαν επιπλέον λεπτομέρειες των σημαντικά βελτιωμένων αποτελεσμάτων του ινδικού αερομεταφορέα.

Οι δύο αεροπορικές εταιρείες μαζί προσφέρουν τώρα περισσότερες πτήσεις από και προς την Ινδία από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, με ποσοστό 21 τοις εκατό του μεριδίου της ραγδαία αναπτυσσόμενης διεθνής αγοράς αερομεταφορών της χώρας.

Από τότε που η Etihad Airways απέσπασε και επένδυσε το 24% της Jet Airways τον Νοέμβριο του 2013, οι δύο αεροπορικές εταιρείες έχουν αυξήσει από εννέα σε 15 απευθείας τα δρομολόγια μεταξύ της Ινδίας και του Άμπου Ντάμπι και εισήγαγε μεγάλα αεροσκάφη στις βασικές διαδρομές, αυξάνοντας τις καθημερινές πτήσεις σε ορισμένες αγορές.

Απευθυνόμενος στα ΜΜΕ ο κ. Goyal, ο κ. Hogan και ο κ. Ball δήλωσαν ότι οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν τώρα σε συνδυασμό ένα σύνολο 40.000 θέσεων εβδομαδιαίως για κάθε διαδρομή, ανάμεσα στην Ινδία και στο Άμπου Ντάμπι. Αυτό έχει οδηγήσει σε περισσότερες επιλογές και καλύτερη συνδεσιμότητα για τους επισκέπτες που ταξιδεύουν από και προς την Ινδία από όλο τον κόσμο.

Ο Naresh Goyal δήλωσε: “Η στρατηγική συνεργασία μας με την Etihad Airways περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του δικτύου, την κοινή προσπάθεια πωλήσεων, την κατανομή των πόρων, την συνεργασία των προμηθειών και τη μεταφορά γνώσης. Όλα αυτά μας έδωσαν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα κόστους και την οικονομία κλίμακας για το όφελος των πελατών μας, αλλά και των υπαλλήλων μας. Μαζί με την Etihad Airways, πλέον πραγματοποιούμε πάνω από 4.300 διεθνείς πτήσεις κάθε μήνα, δηλαδή περισσότερες πτήσεις προς / από την Ινδία από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία και προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ένα απαράμιλλο παγκόσμιο και εγχώριο δίκτυο, με την καλύτερη ίσως και πιο βολική συνδεσιμότητα”.

Σε ό,τι αφορά στη συνδεσιμότητα του δικτύου, η Jet Airways έχει πλέον τοποθετήσει τον κωδικό της 9W στις πτήσεις της Etihad Airways σε 33 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ενώ η Etihad Airways αντίστοιχα έχει τοποθετήσει τον κωδικό της ΕΥ στα 60 δρομολόγια της Jet Airways, κυρίως εντός της Ινδίας.

Οι δύο εταιρείες έχουν επίσης ευθυγραμμισμένα προγράμματα μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και της Ινδίας για τη βελτίωση της σύνδεσης μεταξύ των δικτύων στις πτήσεις τους, αυξάνοντας σημαντικά τις επιλογές των επιβατών και στις δύο αεροπορικές εταιρείες.

Ο James Hogan, δήλωσε: “Πριν από τη συμφωνία ιδίων κεφαλαίων με την Jet Airways, είχαμε 2% της διεθνούς κυκλοφορίας της Ινδίας. Σήμερα, με την Jet Airways, έχουμε 2 % της αγοράς, και σε συνδυασμό, είμαστε οι κυρίαρχοι φορείς έξω από την Ινδία. Η Jet Airways είναι σήμερα το νούμερο ένα επενδυτικό κεφάλαιό μας για τα έσοδα και τη συμβολή των επιβατών για την Etihad Airways. Η Ινδία είναι σήμερα η νούμερο ένα αγορά του Άμπου Ντάμπι για τους διεθνείς επισκέπτες”.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι το πρώτο έτος της συνεργασίας είχε σημαντικά οφέλη για την Jet Airways, για τους καταναλωτές, αλλά και για την ινδική οικονομία.

“Η Jet Airways είναι ένας τέλειος συνεργάτης για εμάς. Είναι ένα ισχυρό, αναγνωρίσιμο εμπορικό σήμα στην Ινδία, έχει ένα καθιερωμένο δίκτυο και υποδομές, ειδικευμένο εργατικό δυναμικό και μια μεγάλη πελατειακή βάση. Η Etihad Airways είναι ενεργός επενδυτής και ένας στρατηγικός εταίρος. Εμείς παρείχαμε νέα κεφάλαια και χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Jet Airways, με τη βοήθεια της παγκόσμιας ανάπτυξης του δικτύου, καθώς και αυξημένη συνδεσιμότητα των πτήσεων, αλλά και αποτελεσματικότητα μέσω των δραστηριοτήτων μας, συμπεριλαμβανομένων των κοινών συμβάσεων και την κατανομή των πόρων”.

Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2015, η Etihad Airways μετέφερε πάνω από 235.000 επισκέπτες με το δίκτυο της Jet Airways στην Ινδία μέσω της εταιρικής σχέσης κοινού κωδικού, με την Jet Airways να μεταφέρει αντίστοιχα 182.000 επισκέπτες στο δίκτυο της Etihad Airways.

Η βελτιωμένη απόδοση της Jet Airways ακολούθησε μια σειρά άλλων βασικών στρατηγικών κινήσεων που είχαν ληφθεί, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής της αεροπορικής εταιρείας σε ένα ενιαίο εμπορικό σήμα και μια πλήρη προσφορά υπηρεσιών, την τυποποίηση του στόλου των αεροσκαφών Boeing 737-800 και ένα ολοκαίνουριο υψηλών παραμέτρων καμπινών των  Airbus A330 και Boeing 777 αεροσκαφών.

Ο Cramer Ball δήλωσε ότι η επιστροφή της Jet Airways στην ενιαία στρατηγική ολοκληρωμένων υπηρεσιών της μάρκας ήταν επιτυχής: “Σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, προσθέτουμε αξία μέσα από τις πλήρεις υπηρεσίες μας που υποστηρίζονται από την φιλοσοφία μας ‘Πρώτα η εξυπηρέτηση των επισκεπτών’.

Η συνολική μας πρόταση προσφοράς περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβαση στο χώρο αναμονής των αεροδρομίων για τους συχνούς ταξιδιώτες, ποιοτικά γεύματα κατά τη διάρκεια όλων των πτήσεων και ένα βραβευμένο πρόγραμμα ανταμοιβής, τα οποία λαμβάνουν πολύ θετική αποδοχή στην αγορά”, πρόσθεσε.

Περαιτέρω οφέλη θα προκύψουν για την Jet Airways μέσω της συμμετοχής της Etihad Airways Partners, ενός νέου συνασπισμού των ομοϊδεατών αεροπορικών εταιρειών, που εργάζονται από κοινού για την ευθυγράμμιση των δικτύων, τα προγράμματά τους, τα προγράμματα ανταμοιβών, και αναζητούν ευκαιρίες για συνεργασία σε δραστηριότητες που μειώνουν το κόστος και την αύξηση των εσόδων.

Άλλα μέλη της Etihad Airways Partners είναι η Etihad Airways, η Alitalia, η airberlin, η ΝΙΚΙ, η Air Serbia, η Air Seychelles και η Etihad Regional.

Ο κ. Goyal, δήλωσε: “Τα οφέλη της συμμαχίας μας με την Etihad Airways θα συνεχίσουν να εμφανίζονται, τονίζοντας τη σημασία αυτής της στρατηγικής σχέσης. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης βάσης για το μέλλον με τη λήψη αποφάσεων που είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον όλων των μετόχων μας”.

Ο κ. Hogan κατέληξε στο συμπέρασμα: “Η στρατηγική εταιρική σχέση μας έδωσε αξία άνω των 2,5 δισ. δολ. στην Jet Airways, καθώς και παροχή χαμηλότερου λειτουργικού κόστους και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και για τις δύο αεροπορικές εταιρείες που συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην ινδική οικονομία.

Το πιο σημαντικό είναι ότι παρέχουμε περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές που πετούν προς, από και εντός της Ινδίας”, δήλωσε. “Σε μόλις ένα χρόνο, η συνεργασία μας έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο – αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε, αλλά και συναρπαστικές ευκαιρίες για το μέλλον“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024