Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜείωση 3% της επιβατικής κίνησης των διεθνών αεροπορικών εταιρειών στη Σερβία
Αερομεταφορές

Μείωση 3% της επιβατικής κίνησης των διεθνών αεροπορικών εταιρειών στη Σερβία

Οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν 991.964 επιβάτες στις πτήσεις τους από και προς τη σερβική πρωτεύουσα κατά το α' εξάμηνο του έτους, μείωση 3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2014.

Οι πιο μεγάλες διεθνείς αερομεταφορείς που εκτελούν πτήσεις από το αεροδρόμιο Nikola Tesla της Σερβίας έχουν καταγράψει μεικτά αποτελέσματα κατά το α’ εξάμηνο του έτους, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την αύξηση του ανταγωνισμού, η οποία συνοδεύτηκε από μείωση του αριθμού πτήσεων. Η Wizz Air, η οποία κάποτε είχε μια αξιοσημείωτη παρουσία στη σερβική πρωτεύουσα, βλέπει τον αριθμό των επιβατών της να συνεχίζει να μειώνεται. Η Swiss International Air Lines εμφάνισε επίσης μια ελαφρά μείωση των μεγεθών της, ενώ η Montenegro Airlines και η Lufthansa φαίνεται να αντιστέκονται στην τάση αυτή. Συνολικά, οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν 991.964 επιβάτες στις πτήσεις τους από και προς τη σερβική πρωτεύουσα κατά το α’ εξάμηνο του έτους, μείωση 3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2014. Οι διεθνείς αερομεταφορείς αντιπροσωπεύουν πλέον το 46,4% του συνόλου των επιβατών που διακινούνται μέσω του αεροδρομίου του Βελιγραδίου, μία μείωση της τάξης του 5%, καθώς ξεπέρασαν την Air Serbia, η οποία διαχειρίζεται πλέον την πλειοψηφία των ταξιδιωτών.

Η Wizz Air, η οποία έχει και βάση στο Βελιγράδι, παραμένει η “πολυάσχολη” αεροπορική εταιρεία στην πόλη. Ωστόσο, ο αριθμός των επιβατών της μειώνεται περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, από τότε που η εταιρεία αποφάσισε τον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων της, κατηγορώντας το αεροδρόμιο για ευνοιοκρατία υπέρ της Air Serbia και κρυφές επιδοτήσεις που χορηγήθηκαν στη σερβική αεροπορική εταιρεία. Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους εξυπηρέτησε 193.057 επιβάτες στα αεροσκάφη της από και προς το Βελιγράδι κατά τη διάρκεια της περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου, παρουσιάζοντας μείωση 11,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Το επιβατικό μερίδιο της αεροπορικής εταιρείας έχει πλέον υποχωρήσει σε μόλις 9% και συνοδεύτηκε από περαιτέρω μείωση του αριθμού των πτήσεών της.

Παρά τη μείωση των δραστηριοτήτων της στο Βελιγράδι, η Lufthansa συνεχίζει να καταγράφει αύξηση των υπηρεσιών της στη σερβική πρωτεύουσα. Η αεροπορική εταιρεία μετέφερε 136.000 επιβάτες, έναντι 126.336 το προηγούμενο έτος, μια αύξηση 7,6%. Σε δήλωσή της νωρίτερα αυτό το μήνα, η γερμανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει περαιτέρω θετικές εξελίξεις στην αγορά της Σερβίας και συνέχιση της αύξησης της επιβατικής κίνησης, παρά τις αναφορές για μειωμένη χωρητικότητα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024