Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΆρχισαν οι εργασίες για την αναστύλωση του γεφυριού της Πλάκας στην Ήπειρο
Πολιτισμός

Άρχισαν οι εργασίες για την αναστύλωση του γεφυριού της Πλάκας στην Ήπειρο

Οι εργασίες για την αναστύλωση του γεφυριού της Πλάκας θα είναι το πρώτο βήμα ώστε το επόμενο καλοκαίρι να προχωρήσει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις εργασίες αναστύλωσης του Γεφυριού.

Ξεκίνησαν το Σάββατο 22 Αυγούστου στον ποταμό Άραχθο, οι εργασίες για την αποκατάσταση του γεφυριού της Πλάκας, το οποίο κατέρρευσε την 1ης Φεβρουαρίου μετά από ισχυρή κακοκαιρία που έπληξε την Ήπειρο.

Τέσσερα μηχανήματα ξεκίνησαν τις εργασίες διαμόρφωσης της οδού προσπέλασης προς το γεφύρι της Πλάκας, διευθετώντας την κοίτη κατά τρόπο που να επιτρέψει την πρόσβαση μηχανημάτων για να ξεκινήσουν ερευνητικές γεωτρήσεις.

Οι εργασίες αυτές θα είναι το πρώτο βήμα ώστε το επόμενο καλοκαίρι να προχωρήσει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις εργασίες αναστύλωσης του γεφυριού.

Στην έναρξη των εργασιών βρέθηκαν από το πρωί ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Γιάννης Σεντελές και ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων κ. Βασίλης Κασκάνης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ταχύτητα με την οποία κινούνται πλέον οι διαδικασίες, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες του όλου εγχειρήματος. Οι κ.κ. Καχριμάνης και Σεντελές ευχαριστήσουν επίσης την κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ, που ανέλαβε ως χορηγός για την κατασκευή της οδού προσπέλασης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα ακολουθήσουν και άλλες χορηγίες.

Της έναρξης των εργασιών είχε προηγηθεί σύσκεψη για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού, στην οποία συμμετείχαν ο κ. Καχριμάνης, ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Δημήτριος Καλιαμπάκος, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Iωάννης Σεντελές, ο πρόεδρος του Τμ. Ηπείρου του ΤΕΕ κ. Χρήστος Παπαβρανούσης, το μέλος του κ. Γεώργιος Σμύρης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου κ. Μιχάλης Μήτσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024