Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΈλενα Κουντουρά: 'Περιμένουμε να ξεπεράσουμε τα 25 εκατ. τουρίστες'
Τουριστική πολιτική

Έλενα Κουντουρά: 'Περιμένουμε να ξεπεράσουμε τα 25 εκατ. τουρίστες'

Μιλώντας με εκπροσώπους του ΣΕΤΕ, οι οποίοι βλεπουν μια μεγάλη αύξηση και στον οδικό τουρισμό αλλά και στην κρουαζιέρα και, φυσικά, στις πτήσεις από το εξωτερικό, το Υπουργείο Τουρισμού υπολογίζει ότι θα ξεπεράσουμε τα 25 εκατ. τουρίστες και το ένα δισ. επιπλέον έσοδα.

“Περιμένουμε να ξεπεράσουμε τα 25 εκατ. τουρίστες με αποτέλεσμα να έχουμε 1% του ΑΕΠ πάνω. Αν όλα πάνε καλά, πραγματικά θα είναι μια εξαιρετική χρονιά”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

“Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις εκλογές. Τα πακέτα είναι κλεισμένα και οι τουρίστες έρχονται κανονικά. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος και έχει καταλάβει ότι, η διαχείριση με ήθος είναι αυτή που μπορεί να μας βγάλει μπροστά. Φέραμε μία συμφωνία που μπορεί να έχει προοπτικές. Το θέμα είναι ποιος θα διαχειριστεί αυτή τη συμφωνία προς όφελος του ελληνικού λαού. Έχουμε χορτάσει από παραμύθια και από συμφωνίες που μόνο κακό μας έκαναν”, συμπλήρωσε η κα Κουντουρά .

Η υπουργός δήλωσε ακόμη: “Μιλώντας με εκπροσώπους του ΣΕΤΕ, οι οποίοι βλεπουν μια μεγάλη αύξηση και στον οδικό τουρισμό αλλά και στην κρουαζιέρα και, φυσικά, στις πτήσεις από το εξωτερικό, υπολογίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε και αυτές τις προβλέψεις. Υπολογίζαμε τα έσοδα να είναι αναλογικά, δεν είμαστε πολύ βέβαιοι ακόμη, αλλά όπως τα υπολογίζει ο ΣΕΤΕ και η Τράπεζα της Ελλάδος, θα πρέπει να έχουμε ένα δισ. επιπλέον έσοδα”.

“Με όλες αυτές τις πολιτικές εξελίξεις, την αναστάτωση και αστάθεια, ο τουρισμός άντεξε. Ο τουρισμός δεν επηρεάζεται από τις εκλογές, αλλά από την οικονομική αστάθεια”, επεσήμανε η κα Κουντουρά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024