Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑπό την Κίνα στην Ιταλία – Η Χαλκιδική ταξιδεύει στον κόσμο
Προβολή προορισμού

Από την Κίνα στην Ιταλία – Η Χαλκιδική ταξιδεύει στον κόσμο

Τη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα επισκέφτηκε ο δημοσιογράφος της China Daily, Erik Nilsson τον Ιούνιο, προκειμένου να παρουσιάσει και να προβάλει μέσα από μία σειρά αφιερωμάτων ένα νέο σχετικά προορισμό για τους Κινέζους, τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, σε αυτήν τη δύσκολη τουριστική χρονιά συνεχίζει με αφοσίωση και επεκτείνει περαιτέρω τις δράσεις προβολής του, προκειμένου να αναπτύξει την αναγνωσιμότητα του προορισμού αλλά και προσεγγίσει νέες αγορές.   
Τη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα επισκέφτηκε ο δημοσιογράφος της “China Daily” Erik Nilsson τον Ιούνιο, προκειμένου να παρουσιάσει και να προβάλει μέσα από μία σειρά αφιερωμάτων ένα νέο σχετικά προορισμό για τους Κινέζους, τη Βόρεια Ελλάδα.

Η “China Daily” είναι η μεγαλύτερη αγγλόφωνη ημερήσια εφημερίδα της Κίνας (έντυπη και διαδικτυακή έκδοση) με πάνω από 500.000 αναγνώστες ημερησίως και απευθύνεται σε υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου Κινέζους, που αποτελούν εν δυνάμει σημαντική ομάδα Κινέζων ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Η επίσκεψη οργανώθηκε από το Ελληνικό Προξενείο στη Σαγκάη και το γραφείο του ΕΟΤ Κίνας σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και το Δήμο Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει ρεπορτάζ για τη Β. Ελλάδα με έμφαση στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη καθώς και στις περιοχές γύρω από αυτή, προβάλλοντας τους ως ένα ανερχόμενο πολιτιστικό, γαστρονομικό και θαλάσσιο τουριστικό προορισμό.

Το πρόγραμμα του δημοσιογράφου στη Χαλκιδική περιλάμβανε εκδρομή στο Αγ. Όρος και ξενάγηση στα Αρχαία Στάγειρα. Ο δημοσιογράφος εντυπωσιάστηκε από την πολιτισμική κληρονομιά της Χαλκιδικής, τη φυσική της ομορφιά και τον καθαρό αέρα,
βασικά στοιχεία τα οποία αναζητούν οι Κινέζοι στις διακοπές τους, όπως μας ενημέρωσε. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει την τοπική κουζίνα και τα εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα της περιοχής ενώ μας επισήμανε ότι οι Κινέζοι δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στο κρασί, τα τελευταία χρόνια και ενδιαφέρονται πολύ να επισκέπτονται και να δοκιμάζουν νέες ποικιλίες. Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τον θαλάσσιο τουρισμό της Χαλκιδικής, με έμφαση στο γιώτινγκ και την ιστιοπλοΐα.

Η επίσκεψη του έμπειρου δημοσιογράφου είχε ως αποτέλεσμα τη δημοσιοποίηση του πρώτου θεματικού ρεπορτάζ αφιερωμένου στη Χαλκιδική και στο θαλάσσιο τουρισμό καλώντας τους αναγνώστες του να ανακαλύψουν την προσιτή πολυτέλεια και τα “αχαρτογράφητα” για εκείνους, νερά της περιοχής.

Η Χαλκιδική, δε θα μπορούσε να λείψει και από την Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2015 στο Μιλάνο. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής μέσω της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων στην Ιταλία, κα Ελένη Σαρηκώστα, και σε συνεργασία με τον Tour Operator DOC Itinerari οργάνωσε στις 2 Ιουλίου μία εκδήλωση για τη Χαλκιδική στο περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής. Την εκδήλωση παρακολούθησαν έπειτα από πρόσκληση 100 και πλέον τουριστικά πρακτορεία και δημοσιογράφοι από όλη την Ιταλία, με θέμα ταξιδεύοντας στη Χαλκιδική του χθες και του σήμερα. Συμμετείχαν οι αρχαιολόγοι Andreas Steiner και Carlo Casi του περιοδικού “ARCHEO”, οι οποίοι έχουν ήδη δημοσιεύσει αφιέρωμα με θέμα τον Αριστοτέλη και την Αρχαία Όλυνθο, καθώς και η ομάδα των δημοσιογράφων της RAI International, Massimo Brega και Fabio Marzano, η οποία παρουσίασε το trailer του ντοκιμαντέρ: “Money & Art”, στο οποίο συμμετέχει και η Χαλκιδική μέσα από θέμα των εικόνων του Αγίου Όρους. Σημαντική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε ο χαιρετισμός του Ιταλού προέδρου της EXPO 2015, Giuseppe Salla, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με ελληνικές γεύσεις και ελληνικούς χορούς από τους τον πολιτιστικό σύλλογο “Χοροστάτες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024