Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ταϊλάνδη παραμένει ένας φιλόξενος τουριστικός προορισμός
Προορισμός

Η Ταϊλάνδη παραμένει ένας φιλόξενος τουριστικός προορισμός

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ: Οι Αρχές της Ταϊλάνδης επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση στο Erawan Shrine δεν ήταν επίθεση προς τον τουρισμό, αλλά προς τον ταϊλανδικό λαό. Επίσης, έχουν αυξήσει την ασφάλεια, ενώ έχει ήδη αυξηθεί και ο εξοπλισμός ασφάλειας σε καίρια σημεία. Στο πλευρό της Ταϊλάνδης ο UNWTO και το WTTC.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ: Σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης μήνυμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης έστειλαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, UNWTO και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), με στόχο την ενημέρωση του κοινού ότι η Ταϊλάνδη παραμένει ένας φιλόξενος τουριστικός προορισμός, και ότι τα πρόσφατα επεισόδια με την έκρηξη στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ στο Erawan Shrine θα έχει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στο τουριστικό τομέα της χώρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Grand Hyatt Erawan Bangkok Hotel, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Erawan Shrine όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Η κα Kobkarn Wattanavrangkul, υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, δήλωσε, “Χρησιμοποιήσαμε σκόπιμα αυτό το ξενοδοχείο καθώς βρίσκεται δίπλα στο Erawan Shrine με στόχο να  καθησυχαστεί το κοινό και να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη του. Είμαι βαθιά λυπημένη για ό, τι συνέβη, αλλά πιστεύω ότι ο αντίκτυπος από αυτό το τραγικό συμβάν θα είναι βραχυπρόθεσμος και η Ταϊλάνδη θα ανακάμψει πολύ γρήγορα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού UNWTO και το WTTC έχουν λάβει άμεσα δράση και ενημερώνουν τα διεθνή ΜΜΕ ώστε να δημιουργηθεί πάλι εμπιστοσύνη για την Ταϊλάνδη. Τονίζω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου προς τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας κ Τόνι Άμποτ, ο οποίος κάλεσε τους συμπολίτες του να συνεχίσει να ταξιδεύουν, όπως και πολλούς άλλους φίλους της Ταϊλάνδης από όλο τον κόσμο, που επέμεναν μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την ασφαλή επίσκεψη των τουριστών στης Ταϊλάνδη”.


Η Ταϊλάνδη ήδη έχει δώσει 4 εκατ. μπατ ως αποζημίωση για τις οικογένειες των θυμάτων και, όπως ανακοινώθηκε, η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό τους.


Η κα Wattanavrangkul εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο στόχος των 28,8 εκατ. αφίξεων και των 2,2 τρισ. μπατ σε έσοδα, συμπεριλαμβανομένων των 1,4 τρισ. μπατ από διεθνείς τουρίστες, θα πρέπει να επιτευχθεί με βάση την τάση στις κρατήσεις κατά τους υπόλοιπους μήνες του έτους και τη σημαντική αύξηση στην απόδοση του τουρισμού στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε πτώση στις αφίξεις κατά 7% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι, και αναμένεται να υπάρξουν διακυμάνσεις τις επόμενες μέρες. Από την άλλη πλευρά, οι τουριστικές αφίξεις στην Ταϊλάνδη στο χρονικό διάστημα 1-23 Αυγούστου έχουν φτάσεις τα 2,1 εκατ. σημειώνοντας 31,68% αύξηση από την ίδια περυσινή περίοδο.


Η κα Kobkarn Wattanavrangkul, υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ μετά την συνέντευξη τύπου μαζί με τον κ. Carlos Vogeler, Executive Secretary of Member Relations του UNWTO (στα δεξιά) και τον κ. David Scowsill, πρόεδρο και CEO του WTTC (στα αριστερά).

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η υπουργός Τουρισμού της χώρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η επίθεση στο Erawan Shrine δεν είναι επίθεση προς τους τουρίστες ούτε προς ορισμένες κατηγορίες τουριστών παρά το γεγονός ότι σκοτώθηκαν αρκετοί Κινέζοι τουρίστες. Είναι μια τυφλή επίθεση προς όλους προς το λαό της Ταϊλάνδης, και προς οποιονδήποτε πέρναγε εκείνη τη στιγμή από αυτό το πολύ κεντρικό και αγαπημένο σημείο. Είπε ότι ακόμα και τα παιδιά της πάνε συχνά στο ναό για να προσευχηθούν για καλούς βαθμούς στο πανεπιστήμιο ή οτιδήποτε άλλο τους απασχολεί.

Οι υπεύθυνοι της Τουριστικής Αστυνομίας τόνισαν ότι τα μέτρα ασφάλειας έχουν αυξηθεί και έχουν ήδη τοποθετηθεί περίπου 4.000 περισσότεροι αστυνομικοί σε καίρια σημεία της Μπανγκόκ, αλλά και άλλων πόλεων. Τέλος, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, έχουν αυξηθεί οι κάμερες και όλος ο ελεγκτικός εξοπλισμός με στόχο την καλύτερη παρακολούθηση των πολυσύχναστων περιοχών.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024