Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΓεύσεις και αρώματα Ελλάδας με την οινογαστρονομία της Celestyal Cruises
Κρουαζιέρα

Γεύσεις και αρώματα Ελλάδας με την οινογαστρονομία της Celestyal Cruises

Η Celestyal Cruises, συνεχίζει και το φθινόπωρο τα γευστικά ταξίδια στην τοπική κουζίνα και κρασί.

Στο πλαίσιο των εν πλω θεματικών εκδηλώσεων της Celestyal Cruises, με στόχο την προώθηση της ελληνικής οινο-γαστρονομίας, η εταιρεία έχει προσφέρει στους επιβάτες της από την αρχή της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε το Μάρτιο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών προγραμμάτων, γευστικά ταξίδια με τη βοήθεια γνωστών σεφ και συγγραφέων γεύσης, όπως η Νένα Ισμύρνογλου, η Αγλαΐα Κρεμέζη, ο Παύλος Γρίβας, και η Γεωργία Κοφινά. Οι δεινοί και καταξιωμένοι σεφ ταξίδεψαν τις αισθήσεις των επιβατών με συνταγές από γευστικά Αιγαιοπελαγίτικα και όχι μόνον προϊόντα όπως η κοπανιστή Μυκόνου, η άσπρη μελιτζάνα και το ντοματάκι της Σαντορίνης, η λιαστή τομάτα και η κάπαρη από τη Σύρο, αλλά και πολλές άλλες νησιώτικες λιχουδιές.

Τα ταξίδια στις ελληνικές γεύσεις και τα αρώματα συνεχίζουν όμως με αμείωτη ένταση και το φθινόπωρο. Γεύσεις Αιγαίου… στο πιάτο από έμπειρους και διακεκριμένους σεφ, οι οποίοι μεταδίδουν την εμπειρία τους διαδραστικά, με διασκεδαστικούς τρόπους για το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Πιο συγκεκριμένα, στην τριήμερη κρουαζιέρα “Εικόνες Αιγαίου”, την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, με το Celestyal Olympia ο chef Νίκος Φωτιάδης θα αναδείξει τις δημιουργικές πτυχές των νησιωτικών παραδοσιακών συνταγών.

Ο Σεπτέμβριος θα είναι επίσης και ένας “γλυκός” μήνας για τους επιβάτες του Celestyal Olympia καθώς σεφ ζαχαροπλαστικής και νησιώτισσες μαγείρισσες από τους προορισμούς που θα επισκέπτεται το κρουαζιερόπλοιο θα παρουσιάζουν τοπικές λιχουδιές, όπως η λαχταριστή γαλατόπιτα με κρούστα φύλλου και τα ξακουστά αμυγδαλωτά των Κυκλάδων.

Επιλέγοντας αντίστοιχα την τριήμερη ή τετραήμερη κρουαζιέρα “Εικόνες Αιγαίου” με το Celestyal Odyssey, οι επιβάτες θα μυηθούν στον κόσμο του κρασιού, με τη βοήθεια των έμπειρων οινολόγων των κτημάτων “Μερκούρη” και “Πόρτο Καρράς”. Έλληνες και ξένοι λάτρεις του κρασιού θα απολαύσουν το τοπικό κρασί και θα ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής του.

Συνεχίζοντας και το μήνα Οκτώβριο, η γνωστή σε όλους ελληνοαμερικανίδα σεφ, Diane Kochilas, η οποία θεωρείται πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας παγκοσμίως, με πλούσια δράση σε τηλεοπτικές εκπομπές, εστιατόρια, αλλά και τη συγγραφή μαγειρικών βιβλίων θα μαγέψει το κοινό με τις συνταγές της στο Celestyal Olympia, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Δυο εβδομάδες αργότερα, η Γεωργία Τσάρα στις 23 Οκτωβρίου, σομελιέ και διευθύντρια του βραβευμένου εστιατόριου “Selene” στη Σαντορίνη, θα δείξει στους… επίδοξους σεφ εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους για να ετοιμάζουν εύκολα και δημιουργικά ελληνικά πιάτα.

Τέλος, ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο και την ιστορία του ελληνικού κρασιού θα απολαύσουν όσοι επιλέξουν την μαγευτική επταήμερη κρουαζιέρα “Ιόνιο Πέλαγος & Αδριατική” με το Celestyal Crystal, καθώς και στα άλλα προγράμματα κρουαζιέρας της Celestyal Cruises κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία παράλληλα με την αυθεντική φιλοξενία και τις επισκέψεις σε όμορφους προορισμούς να μοιραστούν μυστικά οινογνωσίας, δοκιμάζοντας τα εξαιρετικά κρασιά Αθήρι, Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο και Αγιοργίτικο.

Η Celestyal Cruises, με μοναδικό στόχο την προώθηση όλες τις πτυχές της ελληνικής κουλτούρας συνεχίζει με επιτυχία και το φθινόπωρο το πρόγραμμα των ογδόντα και πλέον θεματικών εκδηλώσεων στα κρουαζιερόπλοια της καλύπτοντας όλα τα γούστα, ενδιαφέροντα και ηλικίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024