Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑύξηση του εξερχόμενου τουρισμού από τη Ρουμανία
Τάσεις

Αύξηση του εξερχόμενου τουρισμού από τη Ρουμανία

Ο εξερχόμενος τουρισμός από την Ρουμανία αυξήθηκε κατά 15% αυτή το καλοκαίρι, με την Ελλάδα αγαπημένο προορισμού τους.

Περίπου 15% περισσότεροι Ρουμάνοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με την Ρουμανική Ένωση Τουριστικών Γραφείων (ΑΝΑΤ), με πιο δημοφιλή προορισμό τους την Ελλάδα και την Τουρκία. Ακολουθούν η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Η Ελλάδα ήταν σε ανοδική πορεία, καθώς προσφέρει φθηνότερες επιλογές διακοπών σε σχέση με την Τουρκία, ενώ περισσότερες πτήσεις charter είχαν οργανωθεί για φέτος, σύμφωνα με εκπροσώπους της ΑΝΑΤ. Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια η Βουλγαρία δεν ήταν ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους προορισμούς για τους Ρουμάνους τουρίστες φέτος. Η Αίγυπτος ήταν ένας προορισμός όπου λιγότεροι Ρουμάνοι επέλεξαν να ταξιδέψουν το 2015 και αυτό οφείλεται σε θέματα ασφάλειας της περιοχής.

Η αύξηση του 15% για ταξίδια στο εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για διακοπές στα παραθαλάσσια θέρετρα της Ρουμανίας έχει επίσης αυξηθεί, καθώς πολλοί τουρίστες που ταξίδεψαν στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών επέλεξαν φέτος έναν εγχώριο προορισμό, σύμφωνα με την ΑΝΑΤ.

Η βελτίωση των υποδομών, τα νέα ξενοδοχεία, μια μικρή, αλλά ουσιαστική, αύξηση στην ποιότητα των υπηρεσιών, και η εισαγωγή του all-inclusive βοήθησαν τα τοπικά παραθαλάσσια θέρετρα να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024