Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνελήφθη ο βομβιστής της Μπανγκόκ
Τρομοκρατία

Συνελήφθη ο βομβιστής της Μπανγκόκ

ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η Αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέλαβε ένα 28χρονο άνδρα που κατέχει πλαστό τούρκικο διαβατήριο ως υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση στο ιερό του Erawan στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπανγκόκ. Αρχεία από κινητά τηλέφωνα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη σύλληψη.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας κ. Pol Lt Gen-Prawut Thavornsiri σε εκτενή συνέντευξη του στο κανάλι 3 της Ταϊλάνδης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο συλληφθείς συμμετείχε πράγματι στις δύο πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις, αλλά ίσως να μην είναι εκείνος που έβαλε τις βόμβες. Ο συλληφθείς 28χρονος είχε ένα πλαστό τουρκικό διαβατήριο με όνομα Adem Karadag, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι είναι πράγματι Τούρκος. Στο πλαστό διαβατήριο υπάρχουν δύο ημερομηνίες ως ημερομηνίες λήξης. Δεν έδωσε, όμως, νέες πληροφορίες, αλλά δήλωσε ότι η αστυνομία συνεργάζεται με εξειδικευμένο μεταφραστή για να εντοπίσει την πραγματική του ταυτότητα, αφού βρέθηκαν πολλά διαβατήρια στο χώρο που κατοικούσε.

Η Πρεσβεία της Τουρκίας δήλωσε ότι θα συνεργασθεί με την ταϊλανδική κυβέρνηση, ώστε να βοηθήσει την κατάσταση. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αρχεία από τηλεφωνήματα έπαιξαν σοβαρό ρόλο στην σύλληψη. Για περισσότερο από μια εβδομάδα η αστυνομία πέρασε από κοσκίνισμα κάθε τηλεφωνική κλήση από κινητό που έγινε σε μικρή απόσταση από το ιερό Erawan κατά το χρονικό διάστημα των βομβαρδισμών στην 17η του Αυγούστου, που σκότωσαν 20 άτομα και τραυμάτισαν πάνω από 130.

Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία κατάφερε να εντοπίσει τρεις τουρκικούς αριθμούς τηλεφώνου που είχαν ενεργοποιήσει διεθνείς κλήσης περιαγωγής και ήταν σε χρήση κοντά στην τοποθεσία της έκρηξης.

Για τη σύλληψη του υπόπτου ενεργοποιήθηκαν πάνω από 100 αστυνομικοί που έδρασαν στην περιοχή Nong Chok, στα ανατολικά προάστια της πόλης. Μια μεγάλη ποσότητα βομβών υλικών και εξοπλισμού ιδίου τύπου με αυτού που χρησιμοποιήθηκε στο Erawan Shrine κατασχέθηκε και φέρεται να ανήκει στον ύποπτο, καθώς βρέθηκε μέσα στο ενοικιαζόμενο δωμάτιό του.

Στη φωτογραφία (χθες), στο ιερό Erawan Shrine φαίνεται ότι ήδη έχουν αντικατασταθεί τα κάγκελα και μόνο στο κέντρο παραμένει ένα τμήμα κατεστραμμένο (φωτό: Βίκυ Καραντζαβέλου).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024