Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΜε κεντρικό θέμα 'Όταν η παράδοση πιστοποιείται' ο φετινός 'Αγροτικός Αύγουστος' στα Χανιά
Εκθέσεις

Με κεντρικό θέμα 'Όταν η παράδοση πιστοποιείται' ο φετινός 'Αγροτικός Αύγουστος' στα Χανιά

Ο κύκλος δράσεων του Αγροτικού Αυγούστου περιλαμβάνει, πέραν της έκθεσης, Βραδιά Γευσιγνωσίας, ημερίδα με θέμα την Πιστοποίηση των Βιολογικών Προϊόντων, καθώς και Πολιτιστικές Βραδιές.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28 Αυγούστου τα εγκαίνια της 17ης Έκθεσης Κρητικών Προϊόντων “Αγροτικός Αύγουστος”, στην Πλατεία 1866, καθώς πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου για στήριξη του θεσμού.

“Από σήμερα έως και την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά από εδώ από την Πλατεία 1866, την οποία έχουμε ξεκινήσει να αναβαθμίζουμε, δίνοντας της νέα πνοή, οι συνδημότες μας αλλά και οι επισκέπτες του τόπου μας θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά με τα χρώματα και τα αρώματα, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας”, τόνισε χαρακτηριστικά κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας.

“Με κεντρικό μας θέμα: ‘Όταν η παράδοση πιστοποιείται’, με καινοτόμο τρόπο και κατευθύνσεις, προωθούμε φέτος τα κρητικά προϊόντα ποιότητας, όχι με ποσοτικά αλλά με ποιοτικά κριτήρια, προβάλλοντας αποκλειστικά τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα του τόπου μας, στηρίζοντας τους πιστοποιημένους Κρητικούς παραγωγούς, με άδεια παραγωγής και τυποποίησης”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, μέσω της τυποποίησης, ώστε τα προϊόντα να μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει, τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές.

“Στηρίζουμε στην ουσία το θεσμό του ‘Αγροτικού Αυγούστου’, τη γιορτή της Κρητικής γης, το φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο”, κατέληξε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Χανίων.

Τη διοργάνωση, στα εγκαίνια της οποίας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της πόλης, χαιρέτισαν ο γενικός γραμματέας Εμπορίου & Καταναλωτή, κ. Αντώνης Παπαδεράκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Χ., κ. Γιάννης Μαργαρώνης.

Ο κύκλος δράσεων του Αγροτικού Αυγούστου περιλαμβάνει, πέραν της έκθεσης, Βραδιά Γευσιγνωσίας, ημερίδα με θέμα την Πιστοποίηση των Βιολογικών Προϊόντων, καθώς και Πολιτιστικές Βραδιές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024