Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΈτοιμη η Air Serbia για υπερατλαντικές πτήσεις
Αεροπορικές εταιρείες

Έτοιμη η Air Serbia για υπερατλαντικές πτήσεις

Μέσα στο Σεπτέμβριο θα παρθεί η απόφαση από την Air Serbia για το ξεκίνημα υπερατλαντικών πτήσεων με πρώτο σταθμό τη Νέα Υόρκη.

Η Air Serbia πρόκειται να ξεκινήσει υπερατλαντικές πτήσεις αρκετά σύντομα, παρά το γεγονός ότι ως γνωστόν τα δύο πρώτα χρόνια τέτοιες πτήσεις δεν είναι κερδοφόρες. Στις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας για να παρθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Aleksandar Vučić ανακοίνωσε ότι μετά από μερικά χρόνια οι πτήσεις αυτές θα είναι ιδιαίτερα επικερδής για την Air Serbia, και επιμένει να ξεκινήσουν οι πτήσεις το aα’ εξάμηνο του 2016.

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, οι Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών θα κάνουν τους ελέγχους στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου και θα αποφασίσουν αν είναι ικανό να διαχειριστεί τέτοιες πτήσεις. Η σερβική πλευρά δεν έκρυψε ότι υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα του αεροδρομίου για να χειριστεί αυτές τις πτήσεις κυρίως σε σχέση με τη μεταφορά των αποσκευών γρήγορα.

Σύμφωνα με τη σερβική κυβέρνηση, θα μισθωθούν αεροπλάνα τύπου Airbus A330-200 για τις πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, με κόστος 500.000 δολάρια ανά μήνα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways και αντιπρόεδρος της Air Serbia, κ. James Hogan, δήλωσε ότι τα αεροπλάνα θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη σερβική αεροπορική εταιρεία από τον στόλο της Etihad Airways.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024