Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟι ξενοδόχοι της Κω ζητούν μέτρα για τις συνέπειες του μεταναστευτικού στο νησί
Τουριστική πολιτική

Οι ξενοδόχοι της Κω ζητούν μέτρα για τις συνέπειες του μεταναστευτικού στο νησί

Σε υπόμνημα της Ένωσης Ξενοδόχων Κω τονίζεται ότι σε μια πρώτη καταγραφή αριθμούνται περίπου 120.000 ακυρωμένες διανυκτερεύσεις από πρακτορεία τουρισμού και επιπλέον τουλάχιστον 51.000 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων από μεμονωμένους πελάτες ξενοδοχείων. Οι απώλειες οικονομικά εκτιμούνται σε πάνω από 7 εκατ. ευρώ στον τζίρο των ξενοδοχείων του νησιού.

Την αξίωση των ξενοδόχων και του επιχειρηματικού κόσμου της τουριστικής αγοράς της Κω για να υπάρξουν μέτρα, προκειμένου να ελαφρυνθούν οικονομικώς οι επιχειρήσεις από τις τραγικές συνέπειες που προκάλεσε το μεταναστευτικό στο νησί της Κω, μετέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, κα Κωνσταντίνα Σβύνου με υπόμνημα προς τους  υπουργούς Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη και Οικονομίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού κ. Νίκο Χριστοδουλάκη. Η κα Σβύνου, σε συνεργασία με τον τ. υφυπουργό Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη, εξήγησε στους διευθυντές των αρμόδιων Υπουργών, οι οποίοι αναχωρούσαν για Βρυξέλλες εκτάκτως, τη δυσμενή κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι επιχειρήσεις τουρισμού στην Κω εξαιτίας του μεταναστευτικού.

Στο υπόμνημα τονίζεται ότι το νησί αντιμετωπίζει πρωτοφανή στη τουριστική ιστορία του αριθμό ακυρώσεων: “Από το έτος 1980, που περίπου παρακολουθούμε τα στατιστικά στοιχεία , δεν έχει καταγραφεί τέτοιος αριθμός ακυρώσεων. Σε μια πρώτη καταγραφή αριθμούμε κοντά στις 120.000 διανυκτερεύσεις που έχουν ακυρωθεί από πρακτορεία τουρισμού και επιπλέον τουλάχιστον 51.000 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων από μεμονωμένους πελάτες ξενοδοχείων, που ματαίωσαν τις διακοπές τους. Οι απώλειες οικονομικά εκτιμούνται σε πάνω από 7 εκατ. ευρώ στον τζίρο των ξενοδοχείων του νησιού της Κω και βεβαίως πολλαπλάσια για την υπόλοιπη οικονομία του νησιού, που εξαρτάται απόλυτα από την άφιξη των τουριστών”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η κα Σβύνου, μετά την κατάθεση του υπομνήματος, δήλωσε ότι στόχος της Ένωσης είναι σε συνεργασία με τον Δήμο της Κω και την Περιφέρεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να επιτευχθεί μια καλύτερη αντιμετώπιση στη δοκιμαζόμενη τουριστική οικονομία της Κω.

Τέλος, η κα Σβύνου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Νικητιάδη για την συνεργασία του, καθώς η παρέμβαση του ήταν καταλυτική, ώστε να προωθηθούν τα αιτήματα στους αρμόδιους υπουργούς.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΩ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024