Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΟλοκληρώθηκε η α’ φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση εμπορικών δραστηριοτήτων του Λιμένα Λεμεσού
Λιμένες

Ολοκληρώθηκε η α’ φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση εμπορικών δραστηριοτήτων του Λιμένα Λεμεσού

Το ενδιαφέρον ήταν εξίσου μεγάλο και για τους τρεις υπό παραχώρηση χώρους του λιμανιού.

Με τη συμμετοχή αξιόλογων εταιρειών που διακρίνονται στη διαχείριση μεγάλων λιμανιών ανά τον κόσμο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση εμπορικών δραστηριοτήτων του Λιμένα της Λεμεσού. Το ενδιαφέρον ήταν εξίσου μεγάλο και για τους τρεις υπό παραχώρηση χώρους.

Κατά την έναρξη της δεύτερης φάσης της διαδικασίας, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης δήλωσε σχετικά: “Οι αξιόλογες αρχικές συμμετοχές που έχουμε στα χέρια μας αποδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για την Κύπρο, καθώς και την αναπτυξιακή δυναμική που κρύβει ο εκσυγχρονισμός του Λιμανιού της Λεμεσού.

Είμαστε όμως ακόμη στην αρχή: Μπροστά μας έχουμε πολλή δουλειά και λίγο χρόνο. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη κατά τη φάση του ενδελεχούς ελέγχου και της αξιολόγησης του Λιμανιού. Και έτσι, να κάνουμε πράξη το όραμά μας για ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό λιμάνι που ενισχύει την εμπορική δραστηριότητα και μεταβιβάζει τα οφέλη της αποδοτικότητας στον καταναλωτή”.

Σχολιάζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στο θέμα της αναδιοργάνωσης της Αρχής Λιμένων Κύπρου, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου και πρόεδρος της Αρχής κ. Αλέκος Μιχαηλίδης ανέφερε: “Παράλληλα με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διαδικασίας εμπορικοποίησης του Λιμένα Λεμεσού, προχωρά με γοργούς ρυθμούς η προετοιμασία για μετάβαση της Αρχής Λιμένων στη νέα εποχή. Εξοπλισμένη με αναβαθμισμένο εποπτικό και ρυθμιστικό ρόλο και μέσα, θα μπορεί πλέον να παρακολουθεί με αποτελεσματικότητα τον ανάδοχο και να διασφαλίζει με απόλυτο τρόπο το δημόσιο συμφέρον”.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στόχος είναι μέσα στο α’ τρίμηνο του 2016 να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής. Η εμπορικοποίηση του Λιμένα Λεμεσού είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας, καθώς θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του για τις επόμενες δεκαετίες, σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της εθνικής οικονομίας ενδυναμώνοντας την αναπτυξιακή προσπάθεια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024