Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι νέοι αντιπροσωπεύουν το 23% των διεθνών αφίξεων τουριστών
Έρευνα

Οι νέοι αντιπροσωπεύουν το 23% των διεθνών αφίξεων τουριστών

Το δίκτυο WYSE Travel Confederation και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) ανακοίνωσαν την τελευταία τους εκτίμηση για το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ταξιδίων της νεολαίας, η οποία αντιπροσωπεύει το 23% των διεθνών τουριστικών αφίξεων.

Στο 23% του συνόλου των ταξιδιών φθάνει το μέγεθος της αγοράς της νεολαίας σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση του δικτύου WYSE Travel Confederation και του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO). Ως νέοι θεωρούνται οι ταξιδιώτες μεταξύ 15 και 29 ετών. Το δίκτυο World Youth Student and Educational (WYSE) Travel Confederation είναι το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό δίκτυο του κόσμου τουριστικών γραφείων που ασχολούνται με την νεολαία και τους φοιτητές. Είναι δε μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στην υποστήριξη αυτής της μοναδικής αγοράς, που έφτασε το 2014 κατ’εκτίμηση τα 250 δισ. δολ.

“Με την πάροδο του χρόνου, το μερίδιο της νεολαίας στα ταξίδια όχι μόνο έχει αυξηθεί, αλλά έχει διαφοροποιηθεί λόγω του αυξανόμενου αριθμού νέων ταξιδιωτών από τις αναδυόμενες οικονομίες. Αυτά είναι πολύ καλά νέα, καθώς οι νέοι ταξιδιώτες τείνουν να ψάχνουν για λιγότερο γνωστούς προορισμούς και να είναι πιο ανθεκτικοί σε στιγμές κρίσεων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού είναι συνεπώς πολύ ευχαριστημένος που συνεργάζεται με το δίκτυο WYSE με στόχο την καλύτερη κατανόηση αυτού του σημαντικού τμήματος της αγοράς και τη στήριξη των χωρών στις ανάγκες των νεαρών ταξιδιωτών”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Taleb Rifai.

Η αγορά των νέων είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και ένα από τα πιο δυναμικά τμήματα του παγκόσμιου τουρισμού, με τους νέους ταξιδιώτες να προσελκύονται περισσότερο από προορισμούς που επιθυμούν να διαφοροποιήσουν τις αγορές τους.

“Δεν είναι μόνο σπουδαίο το γεγονός ότι τα νεαρά άτομα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο των διεθνών αφίξεων, αλλά και το γεγονός ότι φέρνουν προστιθέμενη αξίας στους προορισμούς που επισκέπτονται. Οι νέοι ταξιδιώτες και οι φοιτητές επιδιώκουν γνώσεις, εμπειρία, και δραστηριότητες μέσω του ταξιδιού. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι ταξιδιωτικές εμπειρίες είναι συνήθως για μεγάλο χρονικό διάστημα και προσφέρουν βαθύτερη αξία τόσο στους ταξιδιώτες όσο και τους προορισμούς σε σύγκριση με τις πιο παραδοσιακές μορφές ταξιδιών αναψυχής” δήλωσε ο David Chapman, γενικός διευθυντής του WYSE.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024