Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο 2016 'Έτος Τουρισμού ΗΠΑ – Κίνας'
Τουρισμός και πολιτική

Το 2016 'Έτος Τουρισμού ΗΠΑ – Κίνας'

Σε συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ Barak Obama και του Κινέζου ομολόγου του Xi Jin­pin αποφασίστηκε να κηρυχθεί το 2016, έτος τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών. Οι δύο πρόεδροι ευελπιστούν ότι οι Κινέζοι θα εχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται την Αμερική για διακοπές ευχερέστερα και συχνότερα, αλλα και ότι οι Αμερικανοί θα ταξιδεύουν στην Κίνα περισσότερο.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barak Obama, με τον Πρόεδρο της Κίνας, Xi Jin­ping, στην Ουάσιγκτον, αποφασίστηκε από κοινού η ερχόμενη χρονιά να ονομαστεί “2016: Έτος τουρισμού μεταξύ Κίνας και Αμερικής”. Οι δυο μεγάλοι ηγέτες επιθυμώντας να συσφίξουν τις σχέσεις των δύο λαών συμφώνησαν να προωθήσουν τον τουρισμό ανάμεσα στις δυο χώρες.

Αναλυτικότερα, στη συνάντηση τους ανάμεσα σε άλλα θέματα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του τουρισμού. Οι δύο πρόεδροι πήραν την πρωτοβουλία να αμβλύνουν τις διαφορές μεταξυ των χωρών που αντιπροσωπεύουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, την αλληλεπίδραση, δηλαδή, μεταξυ των δύο πολιτισμών. Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Obama τόνισε στην ομιλία του: “Κάνουμε περισσότερα βήματα προς τη διασύνδεση των δύο λαών μας και ανακοινώνουμε την κοινή μας πρωτοβουλία για την  προώθηση του τουρισμού μεταξυ Κίνας και Αμερικής. Επίσης, εμπνευστήκαμε από τη συνήθεια των Κινέζων να μαθαίνουν την αγγλική γλώσσα με αποτέλεσμα να ενθαρρύνουμε ένα νέο πρόγραμμα με το όνομα ‘1 Million Strong’. Με βάση το πρόγραμμα αυτό θα παρακινούνται ένα εκατομμύριο Αμερικάνοι μαθητές να μάθουν κινέζικα μέχρι το 2020”. Επιπλέον, για τα επόμενα 3 χρόνια οι δύο κυβερνήσεις θα προωθήσουν 50.000 αμερικανούς και κινέζους φοιτητές με σκοπό να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια της Κίνας και της Αμερικής αντίστοιχα.

Ακόμα, οι δύο πρόεδροι ευελπιστούν ότι οι Κινέζοι θα εχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται την Αμερική για διακοπές ευχερέστερα και συχνότερα, αλλα και ότι οι Αμερικανοί θα ταξιδεύουν στην Κίνα περισσότερο. Οι αποφάσεις της παραγωγικής αυτής συνομιλίας μεταξύ των δύο ισχυρότατων οικονομικά χωρών αναμένεται να λύσουν πολλά από τα προβλήματα που ταλανίζουν την σύγχρονη κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα ανοίγουν το δρόμο για μία εποχή ευημερίας και τουρισμού ανάμεσα σε Κίνα και Αμερική.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024