Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟλοκληρώθηκε με επιτυχία και πλήθος διεθνών συμμετοχών το 8ο Animasyros
Φεστιβάλ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πλήθος διεθνών συμμετοχών το 8ο Animasyros

Το AnimaSyroς Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων επέστρεψε στην Ερμούπολη της Σύρου για άλλη μια φορά.

Το AnimaSyros 8.0 + Agora πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015 και στο φετινό πρόγραμμα η διοργάνωση εισήγαγε ένα καινούργιο τμήμα, που αποτελείται από μεγάλου μήκους παραγωγές. Επίσης, το ετήσιο Φόρουμ αναβαθμίστηκε και αποτέλεσε μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου, που έχει ως στόχο να δημιουργήσει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και να προσφέρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες δικτύωσης στους προσκεκλημένους του φεστιβάλ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε προβολές 200 περίπου ταινιών σε δύο διαγωνιστικά τμήματα, το Διεθνές Διαγωνιστικό και το Φοιτητικό Διαγωνιστικό, τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία, ειδικές προβολές και παρουσιάσεις πολυαναμενόμενων ταινιών μεγάλων animation studio από τις ΗΠΑ, αφιερώματα σε διεθνή ευρωπαϊκά φεστιβάλ, ειδικές προβολές με θέμα τη σχέση της κινηματογραφικής τέχνης της εμψύχωσης με την ποίηση και τον χορό και “μυστικές” ενότητες προβολών (secret screening events).

Τέλος, και ένα νέο τμήμα, αποκλειστικά αποτελούμενο από μεγάλου μήκους παραγωγές, λειτουργώντας ως πιλότος για το επερχόμενο επίσημο διαγωνιστικό μεγάλου μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων που αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης του φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί η συνδιοργάνωση με την Εθνική Λυρική Σκηνή του Σχεδίου ΑνιμΕΛΣ, μια 15λεπτη συρραφή αποσπασμάτων από την όπερα “Η Νυχτερίδα” του Γιόχαν Στράους, κατά την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα κι ένα από τα 20 μεγαλύτερα διεθνώς. Ξεκίνησε το 2008 και έκτοτε πραγματοποιείται ετησίως στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη. Περιλαμβάνει προβολές ταινιών εμψύχωσης, εκτενή αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς και στούντιο κινουμένων σχεδίων, εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, το εφαρμοσμένο οπτικοακουστικό εργαστήριο making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ, πάρτυ κι άλλες παράλληλες δράσεις. Φέτος, το Animasyros εγκαινιάζει το τμήμα της Αγοράς που στοχεύει να αποτελέσει έναν πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και ανάδειξης συνεργιών μεταξύ των επαγγελματιών των κινουμένων σχεδίων.

Όλες οι εκδηλώσεις ήταν με ελεύθερη είσοδο και έλαβαν χώρα στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, τον κινηματογράφο Παλλάς, τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στην Πλατεία Μιαούλη.

To Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς 8.0 πραγματοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ- Εταιρία Αστικού Πολιτισμού σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη Media.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024