Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠαραγγελία 'μαμούθ' από την Κίνα προς την Boeing
Αερομεταφορές

Παραγγελία 'μαμούθ' από την Κίνα προς την Boeing

Τεράστια παραγγελία αεροσκαφών από την Κίνα προς την Boeing για να καλυφθούν οι ανάγκες κινεζικών αεροπορικών εταιρειών.

Τεράστια παραγγελία ύψους 38 δισ. δολ. έδωσε προς την Boeing, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Σιάτλ των ΗΠΑ ο Πρόεδρος της Κίνας κ. Xi Jinping. Οι λεπτομέρειες της παραγγελίας δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με πηγές περιλαμβάνει τη κατασκευή 190 αεροπλάνων τύπου 737 και 50 άλλων αεροσκαφών ευρείας ατράκτου, για διάφορες εταιρείες, των οποίων το όνομα δεν αποκαλύφθηκε.

Όπως προβλέπει η Boeing, οι αεροπορικές εταιρίες της Κίνας θα χρειαστεί να προσθέσουν 6.330 νέα σκάφη αξίας 950 δισ. δολ. μέχρι το 2034, προκειμένου να συμβαδίσουν με την ταξιδιωτική ανάπτυξη.

“Η Κίνα είναι μια πολύ σπουδαία αγορά για εμπορικά αεροσκάφη”, δήλωσε ο Ray Conner, διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη διεθνής αγορά της Boeing, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τέταρτο των παραδόσεων της εταιρείας για το τρέχον έτος. Η Boeing από την άλλη πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει ένα εργοστάσιο στην Κίνα που θα ολοκληρώνει τις εργασίες για μοντέλα 737.

Τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυσή της στην Κίνα αποκάλυψε την Τετάρτη η Boeing, η οποία δέχθηκε παραγγελία για jets αξίας 38 δισ. δολ. από τη χώρα, σύμφωνα με το “Bloomberg”.

“Είμαστε τώρα περήφανοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με μία νέα, αμοιβαία επωφελή σύμπραξη”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Dennis Muilenburg.

Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, οι λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας της Κίνας με τη Boeing παραμένουν ασαφείς.

Πάντως, οι γενικοί όροι που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη κάνουν λόγο για παραγγελίες και δεσμεύσεις για 190 σκάφη 737 και 50 σκάφη ευρείας ατράκτου, αν και τα μοντέλα και οι πελάτες δεν αποκαλύφθηκαν. Επιπλέον, οι Lessors ICBC Financial Leasing και CDB Leasing πρόκειται να πάρουν άλλα 60 737.

Η Κίνα είναι έτοιμη να αντικαταστήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μεγαλύτερη αγορά αεροσκαφών και ταξιδιωτική αγορά, μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, όπως υποστήριξε η Boeing.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024