Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠερικοπές 3.000 θέσεων εργασίας ετοιμάζει η Air France
Αεροπορικές εταιρείες

Περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας ετοιμάζει η Air France

Η Air France αναμένεται να καταργήσει μερικά δρομολόγια και να πουλήσει τουλάχιστον 15 αεροσκάφη για να εξισορροπήσει τα οικονομικά προβλήματά της κατά τα τελευταία χρόνια. Η απόφαση της εταιρείας για απολύσεις λέγεται ότι αποτελεί αντίδραση στην αποτυχία της να πείσει 4.000 πιλότους της να εργαστούν περισσότερες ώρες.

Η Air France ετοιμάζεται αν ανακοινώσει απολύσεις 3.000 ατόμων. Η εβδομάδα αυτή θα είναι δύσκολη για την Air France, καθώς το προσωπικό εδάφους προχωρά σε δύωρη στάση εργηασίας σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανακοίνωση των απολύσεων. Η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας για απολύσεις λέγεται ότι αποτελεί αντίδραση στην αποτυχία της να πείσει 4.000 πιλότους της να εργάζονται περισσότερες ώρες.

Η Air France αναμένεται να καταργήσει μερικά δρομολόγια και να πουλήσει τουλάχιστον 15 αεροσκάφη για να εξισορροπήσει τα οικονομικά προβλήματά της κατά τα τελευταία χρόνια. Η διοίκηση του γαλλικού εθνικού αερομεταφορέα υποστηρίζει ότι γίνεται πολύ δύσκολο να ανταγωνιστεί με τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους και τις επιδοτούμενες από τα αραβικά κράτη του Κόλπου αεροπορικές εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο συνδικάτο των Γάλλων πιλότων απέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα προτάσεις για μείωση του μισθολογικού κόστους της εταιρείας, το οποίο είναι σχεδόν 25% υψηλότερο από άλλα αντίστοιχων αεροπορικών εταιρειών, όπως η British Airways. Παρά το γεγονός ότι το συνδικάτο των πιλότων απέρριψε την πρόταση της Air France για υπερωρίες, δήλωσε ότι θα υποβάλει κάποιες άλλες καινοτόμες ιδέες, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ωστόσο, η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν μετά την απόρριψη αυτή και θα ανακοινώσει πιθανότατα ένα “Σχέδιο Β” σήμερα, που θα περιλαμβάνει 2.900 περικοπές θέσεων εργασίας, η οποία συμπεριλαμβάνει και 300 πιλότους.

Η στάση εργασίας του προσωπικού εδάφους σήμερα ενδέχεται να προκαλέσει διακοπές στις αεροπορικές υπηρεσίες της Air France και οι ταξιδιώτες πιθανόν να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων. Έχει παρατηρηθεί ότι το προσωπικό εδάφους είναι θυμωμένο τόσο με την εταιρεία όσο και με το συνδικάτο που συμμετέχει στη διαπραγμάτευση και απαιτεί εξασφάλισης της εργασίας και της ποιότητας ζωής τους.

Νέα τηλέφωνα κρατήσεων και εξυπηρέτησης επιβατών για Air France – KLM – Delta Airlines
Σε νέα τηλέφωνα θα πρέπει να απευθύνονται οι επιβάτες των εταιριών Air France, KLM και Delta Airlines από τις 8 Οκτωβρίου για πληροφορίες και κρατήσεις. Το νέο τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 17:30 το απόγευμα. Συγκεκριμένα:

  • Τηλ. KLΜ: 211180 9473
  • Τηλ. Air France: 211180 9474
  • Τηλ. Delta: 211180 9475

Καθ’όλη τη διάρκεια του 24ωρου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κρατήσεις ηλεκτρονικά ή αλλαγές στις κρατήσεις τους μέσω των ιστοσελίδων και των τριών αεροπορικών (www.airfrance.gr, www.klm.gr και www.delta.com) και να ενημερώνονται για όλες τις προσφορές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024