Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤέλος στην προτροπή του βρετανικού ΥΠΕΞ για μεταφορά μετρητών στην Ελλάδα λόγω capital controls
Τουρισμός και οικονομία

Τέλος στην προτροπή του βρετανικού ΥΠΕΞ για μεταφορά μετρητών στην Ελλάδα λόγω capital controls

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας απέσυρε την Ταξιδιωτική του Οδηγία, σύμφωνα με την οποία οι Βρετανοί υπήκοοι ενθαρρύνονταν να κουβαλούν μετρητά μαζί τους, για να καλύψουν τις ανάγκες τους στα ταξίδια τους στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κατάστασης και των capital controls.

Στην τελευταία Ταξιδιωτική Οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερεται σχετικά με τα capital contols και τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα:

“Η Ελλάδα επέβαλε ελέγχους κεφαλαίων στις 28 Ιουνίου 2015 και εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί σε ορισμένες τραπεζικές υπηρεσίες στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να περιορίζει τις αναλήψεις μέσω καρτών που εκδίδονται από ελληνικές τράπεζες σε 60 ευρώ ανά ημέρα. Ωστόσο, αυτά τα ημερήσια ποσά μπορούν τώρα να εκταμιευθούν σωρευτικά σε εβδομαδιαία βάση.

Μπορείτε να κάνετε ανάληψη μετρητών με τη χρήση της βρετανικής σας κάρτας σας μέχρι το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (συνήθως 600 ευρώ), ή το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από τον εκδότη της κάρτας σας – όποιο από τα δύο είναι το χαμηλότερο ποσό. Το σύστημα για την πληρωμή με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες για συναλλαγές λιανικής συνεχίζει να λειτουργεί.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είστε σε θέση να ανταλλάξετε λίρες σε ευρώ στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τη λήψη αδιάθετων ευρώ εκτός Ελλάδος, στο τέλος της διαμονής σας”.

Ακόμη η Οδηγία κάνει λόγω για πορείες και το μεταναστευτικό ζήτημα στα νησιά. “Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται τακτικά στο κέντρο της Αθήνας και έχουν επίσης σημειωθεί και σε άλλες πόλεις. Μπορεί επίσης να υπάρχουν διαδηλώσεις ως αντίδραση στις εξελίξεις στην Ελλάδα όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της. (…) Έχει παρατηρηθεί αύξηση στον αριθμό των μεταναστών που φτάνουν σε ορισμένα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Κω. Η Βρετανική Πρεσβεία διατηρεί την κατάσταση υπό εξέταση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν ειδικούς κινδύνους για τους Βρετανούς υπηκόους που επισκέπτονται αυτά τα νησιά”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024