Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑισιόδοξα μηνύματα από τη συμμετοχή της ΕΞΘ στη διεθνή έκθεση IFTM της Γαλλίας
Εκθέσεις

Αισιόδοξα μηνύματα από τη συμμετοχή της ΕΞΘ στη διεθνή έκθεση IFTM της Γαλλίας

Η άνοδος στις διανυκτερεύσεις των Γάλλων στη Θεσσαλονίκη (+33,79% το 8μηνο του 2015) οφείλεται στην ενίσχυση των απευθείας πτήσεων Θεσσαλονίκη – Παρίσι, στο ότι η χώρα μας παραμένει ένας ασφαλής προορισμός στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στις ενέργειες μάρκετινγκ της ΕΞΘ που ξεκίνησαν πέρυσι, προκειμένου η πόλη να γίνει γνωστή στο γαλλικό κοινό.

Σημαντικές επαφές με Γάλλους Tour Operators και με Έλληνες ταξιδιωτικούς πράκτορες που λειτουργούν ως DMC / Destination Management Company (αποκλειστικοί συνεργάτες Γάλλων ΤΟ’s για την προώθηση του προορισμού στη γαλλική αγορά), είχε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFTM TOP RESA 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συμμετείχε με δικό της σταντ το περίπτερο του ΕΟΤ για δεύτερη συνεχή χρονιά απλώνοντας περισσότερο την προβολή της στη Γαλλία, σε μια ευνοϊκή για τη Θεσσαλονίκη συγκυρία, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τις διανυκτερεύσεις του οκταμήνου (22.134 διανυκτερεύσεις Γάλλων επισκεπτών, αύξηση σε ποσοστό 33,79% σε σχέση με πέρυσι).

Η άνοδος στις διανυκτερεύσεις οφείλεται στην ενίσχυση των απευθείας πτήσεων Θεσσαλονίκη – Παρίσι, στο γεγονός ότι η χώρα μας παραμένει ένας ασφαλής προορισμός στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στις συντονισμένες προσπάθειες και στις ενέργειες μάρκετινγκ της ΕΞΘ που ξεκίνησαν πέρυσι προκειμένου η πόλη να γίνει γνωστή στο γαλλικό κοινό για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει, όπως συμμετοχή στην IFTM, φιλοξενία και προώθηση του προορισμού σε επαγγελματίες  και δημοσιογράφους (fam / press trips ) κ.ά.

Η τάση που επικρατεί για εξερεύνηση νέων προορισμών όπως είναι η Θεσσαλονίκη, αλλά και η προτίμηση των Γάλλων στο τρίπτυχο κουλτούρα – πολιτισμός – γαστρονομία την καθιστούν ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για εκείνους. Επιπλέον η γεωγραφική θέση της πόλης της επιτρέπει να δέχεται επισκέπτες που συνδυάζουν την παραμονή τους με εξορμήσεις σε κοντινές περιοχές ιστορικού ενδιαφέροντος, φυσιολατρίας και αναψυχής, ενώ η Θεσσαλονίκη μπορεί να ενταχθεί και σε πακέτα πολλαπλών προορισμών που απευθύνονται στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Μεσόγειο.

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε η ΕΞΘ στη γαλλική πρωτεύουσα προωθώντας το city break, αλλά και τη συμμετοχή της Θεσσαλονίκης σε συνδυαστικά τουριστικά πακέτα. Η Γαλλία είναι μια σημαντική ποιοτική τουριστική αγορά με το προφίλ των επισκεπτών της να ξεχωρίζει για το υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδό του και τις οικονομικές δυνατότητές του (ταξιδιώτες μεσαίας και ανώτερης εισοδηματικής τάξης). Πρόκειται δηλαδή για μια αγορά η οποία συμβάλλει στην αναβάθμιση του πελατειακού χάρτη για τα ξενοδοχεία της πόλης.  

Το σταντ της ΕΞΘ επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς και η διευθύντρια του ΕΟΤ Γαλλίας κα Νέλλα Τυλιανάκη-Vernier.

Την ΕΞΘ εκπροσώπησε η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κα Ευδοκία Τσατσούρη. Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί την Aegean Airlines για τη διάθεση των εισιτήριων, στο πλαίσιο των απευθείας πτήσεων που πραγματοποιεί η αεροπορική εταιρεία.

Στη φωτογραφία, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και η διευθύντρια του ΕΟΤ Γαλλίας κα Νέλλα Τυλιανάκη-Vernier με την υπεύθυνη Μάρκετινγκ της ΕΞΘ κα Ευδοκία Τσατσούρη στο περίπτερο της ΕΞΘ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024