Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤην επαναφορά της προβλεπόμενης ευεργετικής ρύθμισης του ν. 4316/2014 ζητά η ΣΕΤΚΕ (πρώην ΣΕΕΔΔΕ)
Ενοικιαζόμενα

Την επαναφορά της προβλεπόμενης ευεργετικής ρύθμισης του ν. 4316/2014 ζητά η ΣΕΤΚΕ (πρώην ΣΕΕΔΔΕ)

Σε επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο η ΣΕΤΚΕ, ζητά την αποκατάσταση του υπολογισμού του φόρου ακίνητης περιουσίας, θεσπίζοντας την ίδια φορολογική μεταχείριση και για τα τουριστικά κτίρια που ιδιοχρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων / διαμερισμάτων, όπως προβλέπεται για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Την επαναφορά της προβλεπόμενης ευεργετικής ρύθμισης του ν. 4316/2014, η οποία αφορούσε την ένταξη και των ατομικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από φέτος, στα ειδικά κτήρια και στον μειωμένο συντελεστή φορολόγησης 0,5 τοις χιλίοις για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, όπως ισχύει στα ξενοδοχεία, αιτείται η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος – ΣΕΤΚΕ.

Σε επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας, κ.κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος και Παναγιώτης Τοκούζης, η ΣΕΤΚΕ, ζητά την αποκατάσταση του υπολογισμού του φόρου ακίνητης περιουσίας, θεσπίζοντας την ίδια φορολογική μεταχείριση και για τα τουριστικά κτίρια που ιδιοχρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων / διαμερισμάτων, όπως προβλέπεται για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Στην επιστολή της, γνώση της οποίας έλαβαν παράλληλα ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, η ΣΕΤΚΕ υπογραμμίζει: “Δυστυχώς με τον πρόσφατα ψηφισθέντα Ν. 4336/2015 ‘Συνταξιοδοτικές διατάξεις- Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης’, στην Υποπαράγραφο Δ.3 για τον ΕΝΦΙΑ, καταργήθηκαν τα σχετικά εδάφια της παρ. 2 του άρθρου 5 του Ν 4223/2013, επαναφέροντας ξανά, αναιτίως, το καθεστώς ανισότητας και αδικίας στην φορολόγηση των ακινήτων των μικρών τουριστικών καταλυμάτων”.

Προσθέτει δε πως οι μικροεπιχειρηματίες του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων θα κληθούν να καταβάλουν και πάλι πολλαπλάσια ποσά ΕΝΦΙΑ, σε σχέση με τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα (εταιρίες), γεγονός που θα οδηγήσει τελικώς στην οικονομική εξόντωση τους.

“Ελπίζουμε ότι κατανοείτε την ιδιάζουσα σημασία του θέματος και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ ώστε να επανέρθει η ισόνομη φορολογική μεταχείριση μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων όλων των μορφών”, καταλήγει η επιστολή της ΣΕΤΚΕ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024