Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤαξίδι εξοικείωσης Γερμανών Tour Operators στην Περιφέρεια Αττικής
TOs

Ταξίδι εξοικείωσης Γερμανών Tour Operators στην Περιφέρεια Αττικής

Στο συγκεκριμένο ταξίδι, o αρχαιοελληνικός πολιτισμός επιλέχθηκε να είναι στο επίκεντρο, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της έρευνας που εκπονεί η Περιφέρεια Αττικής σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος', η οποία καταδεικνύει ότι ο ελληνικός πολιτισμός βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση ως παράγοντας προσέλκυσης επισκεπτών στην Περιφέρεια Αττικής.

Στο πλαίσιο των ενεργειών φιλοξενίας ξένων tour operators και δημοσιογράφων που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, οργανώθηκε με επιτυχία το πρώτο από μια σειρά ταξιδιών εξοικείωσης στην Αττική. Προσκεκλημένοι στο ταξίδι αυτό, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23-26 Οκτωβρίου 2015, ήταν Tour Operators προερχόμενοι από τη Γερμανία, μια από τις βασικές χώρες-στόχος του προγράμματος, αντιπροσωπεύοντας σημαντικά ταξιδιωτικά γραφεία όπως: FTI Touristik GmbH, Berge & Meer Touristik GmbH και Schauinsland-Reisen GmbH. Οι ξένοι Tour Operators ακολούθησαν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που βασιζόταν σε μια διαφορετική προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μέσω της διασύνδεσης αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με την σύγχρονη τεχνολογία και επιστήμη, ενώ ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες του expanded city break στα νησιά του Σαρωνικού και την αθηναϊκή ακτογραμμή. Να σημειωθεί ότι το γραφείο του EOT στη Γερμανία βοήθησε σημαντικά στην πρόσκληση των φιλοξενούμενων Tour Operators για αυτό το ταξίδι, ενώ, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), πραγματοποιήθηκε η διαμονή και ξενάγηση τους σε ξενοδοχεία του κέντρου και της παραλιακής.

Στο συγκεκριμένο ταξίδι, o αρχαιοελληνικός πολιτισμός επιλέχθηκε να είναι στο επίκεντρο, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της έρευνας που εκπονεί η Περιφέρεια Αττικής σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, η οποία καταδεικνύει ότι ο ελληνικός πολιτισμός βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση ως παράγοντας προσέλκυσης επισκεπτών στην Περιφέρεια Αττικής. Οι ξένοι Tour Operators είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν σημαντικά σημεία της Πολιτιστικής  κληρονομιάς της Αττικής, όπως ο Παρθενώνας, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ ενημερώθηκαν για τις εκπληκτικές ανακαλύψεις των αρχαίων ελλήνων, αλλά και συμμετείχαν σε μια διαδραστική ξενάγηση για την Επιστήμη – την Τέχνη – τα Μαθηματικά στην αρχαία Ελλάδα”, στις αντίστοιχες εκθέσεις που στεγάζει το Μουσείο Ηρακλειδών.

Οι φιλοξενούμενοι στο ταξίδι αυτό γευτήκαν, από gourmet πιάτα βασισμένα σε φρέσκα προϊόντα της αττικής γης, μέχρι το πασίγνωστο ελληνικό σουβλάκι. Μέρος του ταξιδιού αποτελούσε η περιήγηση κατά μήκος της αθηναϊκής ακτογραμμής που κατέληγε στην επίσκεψη στη Λίμνη Βουλιαγμένης, ένα ιδιαίτερο σημείο ενδιαφέροντος, καθώς αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιας εμβέλειας και μία εκ των 20 αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της Ελλάδας. Αναμφισβήτητα, η Αττική αποτελεί ένα μοναδικό city-break προορισμό, προσφέροντας ένα πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν ικανό να καλύψει κάθε γούστο καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός που διαπίστωσαν οι ξένοι Tour Operators που συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι, οι οποίοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και σκοπεύουν να εντάξουν μέρη της μοναδικής εμπειρίας που βιώσαν στην Αττική στα δικά τους προγράμματα που θα προτείνουν στους Γερμανούς τουρίστες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024